Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la lansarea ZF: „Vrem să creștem împreună cu voi”

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la lansarea ZF: Vrem să creștem împreună cu voi
Publicat: 18/11/2013, 11:56
Actualizat: 23/03/2019, 08:37

Ziarul Financiar a început luni seria evenimentelor aniversare cu Deschiderea Oficiala a Sedinței de Tranzacționare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), eveniment transmis în direct pe ZF LIVE.

La eveniment au participat, alaturi de redacția ZF, cei mai de seamă reprezentanți ai Bursei de Valori, ai fondurilor mutuale, ai pensiilor private și ai asociațiilor de investitori.

„Felicit Ziarul Financiar pentru acești 15 ani, participanți la piața financiară și sper că se vor dezvolta pe viitor și vor avea cititori, pentru că sunt oameni pentru care ZF e un element important de referință. Peste ani sper că numerele care definessc acest ziar vor fi mult mai mari, ca semn că mergem în direcția bună. E și o dorință personală a mea, vrem să creștem împreună cu voi și vrem ca creșterea voastră să reflecte că lucrurile se schimbă și devenim mai importanți pentru economia locală”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei cu ocazia împlinirii a 15 ani de la lansarea Ziarului Financiar.

Începândcu ora 11.30 aniversarea Ziarului Financiar se mută de la comunitatea pieței de capital la comunitatea bancherilor, la Banca Națională a României, pentru o conferință cu tema „15 ani de la lansarea Ziarului Financiar. România 1998, România 2013, România 2028”.

A doua parte a emisiunii ZF Live SPECIAL o puteți urmări AICI începând cu ora 11:30

Evenimentul va fi deschis de Viceguvernatorul, Bogdan Olteanu si directorul editorial al Ziarului Financiar, Cristian Hostiuc.

Redactorul sef al Ziarului Financiar, Sorin Pîslaru va prezenta „Raportul ZF asupra economiei Românești”, care va constitui baza de discutie pentru invitatii evenimentului Misu Negritoiu, Chairman ING Bank, Daniel Daianu, Prim-vicepresedinte ASF, Ilie Serbanescu, Analist financiar, Sergiu Oprescu, Presedinte Alpha Bank, Tomas Spurny, Presedinte executiv BCR, Vasile Iuga, Country Managing Partner PwC, Dan Bulucea, Country Manager Google Romania, Florin Talpes, CEO Bitdefender, Dan Sucu, Fondator Mobexpert, Jean Francois Fallacher, CEO Orange Romania, Lucian Albu, Director Institutul de Prognoza Economica, Academia Romana, Theodor Alexandrescu, Presedinte Metropolitan Life si Adrian Mihai, Fondator Fan Courie.

La finalul evenimentului participantii vor face previziuni ale principalilor indicatori economici pt urmatorii 15 ani, care vor fi depozitate intr-un seif al Bancii Nationale.

Mesajul Ziarului Financiar la aniversarea a 15 ani: „Antreprenori români, implicați-vă în câmpul puterii pentru că totul depinde de voi, altfel România pe care ați visat-o și ați plănuit-o s-ar putea să nu mai existe în viitor”.

„Acesta va fi un ziar care va promova cu tărie libera inițiativă, comer­țul liber și economia de piață. Și o vom face cu vigoarea unui răget de leu”, scria în editorialul primei ediții a Ziarului Financiar, din data de 16 noiembrie 1998.

Acum 15 ani întreprinde­rea numită Ziarul Financiar li se părea multora o misiune imposibilă.

În orice business, ideile și credința sunt cele care duc mai departe oamenii și organizațiile, poate mai puțin decât indicatorii din planul de afaceri. Este și cazul Ziarului Financiar, întreprinderea de presă care a fost născută cu misiunea de a susține antreprenoriatul ro­mân, businessul numit Ro­mâ­nia. Este ceea ce scrie pe frontis­pi­ciul ZF: „Totul pentru busi­ness. Totul este business.”

Iar în cei 15 ani, asta am făcut zi de zi. Ne-am asumat susținerea celor care prin ideile, munca și perseverența lor creează va­loare în România. Va­loa­re începută de la un vis, un plan de business scris eventual pe genunchi pe colțul mesei din bucătărie. Un vis, un plan care astăzi înseamnă milioa­ne de locuri de muncă, milioa­ne de astfel de vise făcute să dureze.

Pentru că antreprenorii își durează vise așa cum cercetătorii își găsesc în somn soluții la problemele lor sau compozitorii aștern notele pe hârtie picurate din altă dimensiune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee