Lumina Sfântă de la Ierusalim vine cu charterul în România, sâmbătă seara. Cine lipsește din avion

Lumina Sfântă de la Ierusalim vine cu charterul în România, sâmbătă seara. Cine lipsește din avion
Publicat: 02/05/2013, 15:49
Actualizat: 02/08/2014, 08:34

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va fi adusă în România, sâmbătă seară, cu un avion special, de o delegație a a Patriarhiei Române condusă de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, anunță Patriarhia.

MESAJE DE PAȘTE sau MESAJE DE PAȘTI? Ce formă este corectă

REȚETĂ DE PAȘTE CIORBĂ DE MIEL: Trei modalități simple de a găti CIORBA DE MIEL

Ciorbă de miel – REȚETĂ DE PAȘTE

Drob de miel, friptură de miel, ciorbă de miel – câți miei se vor vinde în România în această săptămână. HARTA PREȚURILOR pentru masa de Paște

DROB DE MIEL – REȚETĂ DE PAȘTE 2013 pentru DROB DE MIEL

REȚETĂ DE PAȘTE 2013. Ce dulciuri să pregătești de PAȘTE: fursecuri cu ciocolată, colac împletit și prăjitură de PAȘTE 2013

COZONAC DE PAȘTE. Cea mai bună REȚETĂ DE COZONAC DEPAȘTE 2013

Din delegație, însă, nu va face parte, așa cum ne-a obișnuit, Gheorghe Flutur, fostul președinte al Consiliului Județean Suceava. După ce în ultimii ani a fost prezent în charterul care aducea lampa cu cherosen de la Sfântul Mormânt, Flutur spune că, din motive personale, în acest an nu va mai fi emisarul sucevenilor la Ierusalim.

„Anul acesta nu voi mai merge, din păcate, pentru că nu voi fi în țară. Voi petrece Paștele în Germania, alături de fiica mea, de familie. Am și predat lampa respectivă, deși era cumpărată de mine. M-au rugat cei de la Patriarhie și le-am dat-o „, a declarat Gheorghe Flutur, pentru gândul.

Nici actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, pesedistul Cătălin Nechifor, nu va urca în avionul special care are destinația Ierusalim. Pentru că, spune el, nu vrea să „politizeze sărbătoarea”. Dar asta nu înseamnă că sucevenii credincioși nu vor avea Lumina Sfântă în noaptea de Înviere.

„Nu voi merge eu personal, dar voi aștepta lumina ca orice alt creștin, la biserică. Nu vreau să politizez sărbătoarea. Dar am rezolvat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și vor trimite reprezentanți pe Aeroportul Henri Coandă, așa că vom avea și anul acesta Lumina Sfântă, ca în fiecare an”, a precizat Nechifor, pentru gândul.

Astfel, potrivit unui comunicat al Patriarhiei, la Ierusalim va pleca o delegație specială condusă de Varsanufie Prahoveanul, iar sâmbătă, 4 mai 2013, în jurul orei 19.00, Lumina Sfântă va ajunge la București.

La aeroportul Henri Coandă sunt așteptați reprezentanți ai Protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul țării, pentru a primi lumina și a o da mai departe preoților și credincioșilor. Din București vor pleca alte trei avioane de mici dimensiuni către Suceava, Satu-Mare (cu escală în Cluj Napoca) și Timișoara. În București, Lumina Sfântă va fi oferită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la slujba de Înviere (ora 24.00), clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală.

„Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul țării sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul Internațional Henri Coandă (salonul oficial) în seara zilei de 4 mai 2013, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim și a o oferi preoților și credincioșilor”, se arată în comunicatul de presă al Patriarhiei.