Mădălin Voicu a scăpat de plata cauțiunii de 500 de mii de lei. Ce a decis instanța

Mădălin Voicu a scăpat de plata cauțiunii de 500 de mii de lei. Ce a decis instanța
Publicat: 24/02/2016, 15:24
Actualizat: 05/06/2018, 17:25

„Admite plângerea formulată de inculpatul Voicu Mădălin Ștefan împotriva ordonanței procurorului. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune dispusă în ce-l privește pe inculpat”, anunță Înalta Curte de Casație și Justiție.

Hotărârea instanței supreme vine după ce procurorii au dispus măsura controlului judiciar pe o cauțiune de 500.000 de lei în cazul lui Mădălin Voicu, ca urmare a respingerii cererilor DNA de reținere și arestare de către plenul Camerei Deputaților.

În același dosar este cercetat și parlamentarul Nicolae Păun despre care procurorii DNA spun că „în calitate de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu și a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociația Partida Romilor”.

DNA susține că „aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcționari și demnitari, intervenții concretizate în contextul validării proiectelor cu finanțare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice și în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa”.

De asemenea, DNA precizează că „Mădălin Voicu, în exercitarea obligațiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declarații de avere la Camera Deputaților, fără a declara sumele de bani obținute de la Asociația Partida Romilor «Pro Europa», totalizând 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net”.

„Acești bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu știa ca sunt deturnați”, precizează DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase