Mădălin Voicu, plasat sub control judiciar în schimbul unei cauțiuni de 500.000 de lei

Mădălin Voicu, plasat sub control judiciar în schimbul unei cauțiuni de 500.000 de lei
Publicat: 18/02/2016, 12:30
Actualizat: 12/10/2016, 11:30

Procurorii DNA l-au pus sub control judiciar pe deputatul PSD Mădălin Voicu, contra unei cauțiuni de 500.000 de lei, după ce deputații au respins miercuri avizul pentru reținerea și arestarea sa preventivă.

Pe timpul controlului judiciar, Voicu nu are voie să părăsească România, nu are voie să comunice sau să se apropie de ceilalți inculpați din dosar și trebuie să se prezinte ori de câte ori este chemat la DNA sau la secția 6 Poliție, polițiștii urmând să stabilească un plan de supraveghere pe care Voicu este obligat să îl respecte.

Joi dimineață, deputatul PSD Mădălin Voicu a fost chemat la audieri pentru a da explicații în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Deputații au decis ieri că politicianul nu poate fi reținut sau arestat de procurori și i-au menținut imunitatea, respingând atât cererea de reținere, cât și pe cea de arestare preventivă formulate de DNA. În același dosar este implicat și Nicolae Păun, pentru care deputații s-au pronunțat în favoarea reținerii, însă votul privind arestarea sa preventivă a fost amânat din lipsă de cvorum.

Deputații au respins miercuri cererea DNA de reținere a deputatului PSD Mădălin Voicu, cu 170 voturi „împotriva” solicitării justiției și 116 „pentru”. De asemenea, deputații au respins și cererea de arestare preventivă pe numele lui Mădălin Voicu.

În privința lui Nicolae Păun, deputații au avizat favorabil cererea de reținere, cu 128 de voturi „pentru” și 78 „împotrivă”. Votul privind arestarea lui a fost amânat din lipsă de cvorum.

Deputatul PSD Mădălin Voicu și-a rugat, miercuri, colegii să nu încuviințeze reținerea și arestarea sa pentru că va fi o „umilință îngrozitoare”, el adăugând că este un „om cinstit”, pe care, dacă l-ar da afară nevasta din casă, ar trebui să își pună un cort în curtea Parlamentului.

„Vă rog să nu încuviințați reținerea și arestarea mea pentru că sunt nevinovat și ar fi o umilință îngrozitoare, pe care o voi suporta, dacă Doamne ferește, se va întâmpla. Dar este inadmisibil să mi se întâmple mie și altora așa ceva, chestiuni care țin de un fel de presiune și represiune într-o țară care se pretinde democratică. Credeți-mă că eu nu sunt politician, fac politică (…) sunt un om curat, Accept orice fel de verdict în ceea ce mă privește cu condiția să fie adevărul pur”, a declarat deputatul PSD Mădălin Voicu, în plenul Camerei.

Deputatul Mădălin Voicu a afirmat că nu crede că nici unul dintre colegii săi îl pot bănui de trafic de influență și nici Nicolae Păun nu și-ar fi permis să îl „atragă”, știind cum este „construit, educat”.

„Trafic de influență. Dragi colegi, nu cred că cineva dintre dumneavoastră mă poate bănui de trafic de influență, din momemnt ce am atâția prieteni, cunoștințe, indiferent de partide sau de succesiune la guvernare sau personaliăți și cred că nici domnul deputat Nicolae Păun nu și-ar fi permis să mă atragă pe mine, știind cum sunt eu construit și cum gândesc și cum sunt educat”, a spus Voicu.

Mădălin Voicu a afirmat că cine a citit rechzitoriul întocmit de procurori va vedea că nu are nicio legătură cu faptele invocate.

„Nu am făcut niciodată o fraudă, nu am firme, carnet de conducere și nici internet, nu știu să umblu”, a susținut Voicu.

Cât privește acuzația de spălare de bani, Voicu a afirmat că „dacă nu ai bani nu ai ce să speli”. El a mai susținut că este „guraliv” și a făcut afirmații la adresa oamenilor care sunt acum în justiție, lucru pentru care acum plătește.

„Vă rog să mă credeți. Nu vă pot da decât cuvântul meu de onoare”, le-a spus Voicu deputaților.

Cât privește acuzațiile de fals în declarații, social-democratul a afirmat că nu are alt venit decât cel oficial.

„Fals în declarații. Asta este cea mai tare. De 20 de ani de când sunt demnitar toate declarațiile mele se referă la salariile de la Camera Deputaților, Partida Rromilor și restul de colaborări artistice pe care le-am avut în timpul acesta. Cine poate dovedi că eu am mințit și am falsificat declarațiile mele de avere? Pe mine, dacă mă dă nevasta afară din casă, trebuie să îmi pun un cort în curtea Parlamentului”, a afirmat Mădălin Voicu

„Nu înțeleg de ce trebuie să mi se întâmple mie asta. De ce am eu soarta aceasta când eu sunt un om cinstit, curat și fără pete. A, că am deranjat, că suntem în an electoral”, a mai comentat deputatul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic