• Publicat:
Știri

MAE: Nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor din avionul prăbușit în Iran

MAE: Nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor din avionul prăbușit în Iran
Ministerul de Externe a transmis, miercuri, că, din primele verificări efectuate, nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor din avionul prăbușit în Iran. Instituția precizează că Ambasada României la Teheran e pregătită să acorde asistență consulară.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Teheran, a întreprins, în regim de urgență, demersuri în vederea obținerii de informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate de accidentul aviatic produs la data de 8 ianuarie 2020, pe teritoriul Republicii Islamice Iran.
Din verificările preliminare efectuate la nivelul misiunii diplomatice nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor acestui zbor”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția subliniază că nu a primit, până în prezent, solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident.

„Ambasada României la Teheran continuă demersurile, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, mai transmite MAE.

Compania aeriană Ukraine International Airlines a informat miercuri că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, în contextul în care un avion ucrainean Boeing 737 s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din Iran, informează Sky News.

Mai multe companii aeriene au informat că vor lua măsuri similare și vor schimba rutele zborurilor pentru a evita spațiul aerian iranian.

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 180 de persoane la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează site-ul agenției Reuters, citând presa iraniană.

Tags:
×
Inchide