MAI. Au revenit în țară 76 de cetăţeni români care au rămas blocați în Olanda din cauza pandemiei

MAI. Au revenit în țară 76 de cetăţeni români care au rămas blocați în Olanda din cauza pandemiei
MAI. Au revenit în țară 76 de cetăţeni români care au rămas blocați în Olanda din cauza pandemiei / Foto: Pixabay
Publicat: 14/06/2020, 18:54

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că au revenit în ţară 76 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Olandei, din cauza măsurilor de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei.

Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de 13 iunie au revenit în țară 76 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

Revenirea în țară a fost asigurată cu o cursă aerienă specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Amsterdam-București.

Demersurile autorităților române au permis și revenirea în țara de reședință a unor cetățeni străini rezidenți în România: un cetățean francez, un cetățean german, un cetățean britanic, un cetățean italian, un cetățean bulgar, un cetățean canadian și un cetățean sirian.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus crește în Republica Moldova

Informațiile refereritoare la evoluția pandemiei de coronavirus din Republica Moldova arată că numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus crește pe zi ce trece. Astfel, până în pezent, au fost confirmate peste 11.000 de cazuri, din care 378 de pacienți sunt în stare gravă, iar numărul deceselor a urcat la 395.

Până la momentul transmiterii acestei știri, în Republica Moldova au fost confirmate 11.093 de cazuri de infecție iar dintre acestea 1.085 se află în regiunea transnistreană.

Din această cauză, președintele Republicii Moldova Igor Dodon a anunțat că a semnat un decret prin care a dispus implicarea Armatei Naționale în acordarea sprijinului necesar autorităților din domeniul ordinii publice.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase