Mai mulți copii din Bacău au fost fotografiați în timp ce erau duși la școală cu căruța: Singuranța lor nu era deloc asigurată / Asta e opțiunea părinților

Mai mulți copii din Bacău au fost fotografiați în timp ce erau duși la școală cu căruța: Singuranța lor nu era deloc asigurată / Asta e opțiunea părinților
Publicat: 27/11/2019, 14:48

Imaginea cu școlarii transportați spre unitatea de învățământ cu o căruță a fost postată pe Facebook alături de comentariul: „Ora 7:30am, ceață, 3 grade și o căruță care transportă copiii la școală.
Unul dintre motivele pentru care votul meu a fost NUL, stați liniștiti, la fel de stagnați vom fi și peste 5 ani… P.S ca să nu fim așa negativi de dimineață, copii mi-au zâmbit și au zis că e ca o aventură pentru ei. În rest, să fim sănătoși”.

În imagini se vede cum căruța nu este semnalizată, iar elevii sunt înghesuiți, unii dintre ei stând pe margine.

Inspectorul școlar general al ISJ Bacău, Ida Vlad, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că școlarii sunt din satul Tisa Silvestri, comuna Odobești. Căruța transporta 9 elevi, din aceeași localitate unde se află unitatea de învățământ, de acasă la școală.

„Nu știu de cât timp sunt transportați așa. Este un singur microbuz școlar care face transportul elevilor din alte localități, și anume trei sate, la școală. Acest transport nu este organizat de școală, este în interiorul localității. Asta e opțiunea părinților. (…) Din cum stăteau, singuranța lor nu era deloc asigurată”, a declarat Ida Vlad.

Vlad a adăugat că școala va convoca părinții elevilor transportați în acest mod pentru a-i informa asupra riscurilor la care sunt expuși școlarii.

Foto: Florina Fabian / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase