Mâine încep înscrierile pentru examenul de rezidenţiat. Peste 7.000 de posturi scoase la concurs

Mâine încep înscrierile pentru examenul de rezidenţiat. Peste 7.000 de posturi scoase la concurs
Publicat: 07/10/2020, 16:00

Ministerul Sănătăţii anunţă că joi încep înscrierile pentru concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea 2020, peste 7.000 de locuri fiind scoase la concurs. Examenul va avea loc în 15 octombrie în şase centre universitare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, anul acesta, concursul de intrare în Rezidenţiat va fi organizat de către Ministerul Sănătăţii în data de 15 noiembrie 2020 şi se va desfăşura în condiţii speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în 6 centre universitare, respectiv Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie.

Concursul va dura 4 ore şi va fi sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări

În această sesiune vor fi scoase la concurs un număr de 7.061 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire.

Vor fi 4.518 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, câte 1.219 locuri şi posturi pentru medicină dentară şi farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI.

„Pregătim acest concurs împreună cu centrele universitare într-un an total atipic. Am suplimentat cu 961 locuri cifrele de şcolarizare pentru a asigura acoperirea deficitului de personal în specialităţi cu număr de pacienţi crescut, precum şi pentru pregătirea de medici specialişti în anestezie şi terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgenţă, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-COV2. Şi în acest an, toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, vor fi admişi. Urez succes tuturor participanţilor la concurs şi îi asigur de tot suportul meu”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

Totodată în 2020 s-a avut în vedere asigurarea cu specialişti pentru programele naţionale de oncologie şi depistarea afecţiunilor oncologice, acordarea asistenţei medicale pentru copii, precum şi necesitatea formării unui număr sporit de specialişti care să trateze bolile cardiovasculare şi ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe.

Înscrieri: 8 – 20 octombrie 2020

Înscrierile pentru concurs se va face în perioada 8 – 20 octombrie 2020, inclusiv data poştei, prin direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie. Dosarele vor fi depuse prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire. Pentru primirea plicurilor cu dosarele de concurs, direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie vor asigura permanenţă în zilele nelucrătoare.

Candidaţii care nu doresc să depună documente în copie legalizată se pot prezenta pentru depunerea dosarului la orice direcţie de sănătate publică, având asupra lor şi documentele în original, în vederea certificării.

Ministerul Sănătăţii încurajează candidaţii să utilizeze serviciile poştale şi de curierat pentru depunerea dosarelor, astfel încât să fie limitată interacţiunea umană la sediile DSP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase