Mama Alexandrei Măceșanu și cea a Luizei Melencu au luat o decizie: Ce vor face împreună pentru fiicele lor

Redactor:
Alexandra Mortu
Mama Alexandrei Măceșanu și cea a Luizei Melencu au luat o decizie: Ce vor face împreună pentru fiicele lor
Mamele celor două adolescente din Caracal date dispărute, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, au luat decizia de a protesta împreună miercuri, în fața sediului D.I.I.C.O.T., față de modul în care a fost instrumentat dosarul lui Gheoghe Dincă, principalul suspect.
Situația a devenit din ce în ce mai tensionată după ce luni avocații familiei Luizei Melencu i-au acuzat pe procurori că i-au permis lui Gheorghe Dincă să îi amenință, să le adreseze injurii și să îi atace.

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, acuză faptul că Gheorghe Dincă i-a amenințat familia în timpul audierilor de luni, în prezența procurorilor DIICOT și a polițiștilor. Avocatul lui Dincă spune că Pop a înțeles eronat, iar clientul său a reproșat că s-a spus în spațiul public că și-a violat fiica.
Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a declarat, pentru Mediafax, că el și colega sa, au fost amenințați de Gheorghe Dincă în timpul audierilor de luni, în prezența polițiștilor și procurorilor. Tonel Pop afirmă chiar că Dincă s-a ridicat amenințător și s-a dus către el, spunându-i: „Șobolan, te termin”.

„Dincă a început să ne amenințe, să facă scandal, să ne sperie. Dincă a început să ne amenințe, să facă scandal, că dacă avem copii, că îi violează, dacă avem fete, turuia, făcea, se uita urât, gesticula. Atunci am spus că îi rog să intervină pe polițiști și procurori, pentru că este ultraj, este ilegal să ni se adreseze, este ilegal să ne amenințe. L-au lăsat să își facă numărul, când Dincă a început însă să facă foarte urât atunci au oprit camera de luat vederi, am cerut ajutorul polițiștilor și procurorilor să intervină, dar l-au lăsat și atunci Dincă s-a ridicat de pe scaun și s-a împins, a venit către noi, spunând „Șobolan, te termin”, și atunci a venit un polițist, s-a băgat în fața lui ca să nu intre în noi”, a povestit Tonel Pop.

La rândul său, avocatul lui Gheorghe Dincă, a spus că, de fapt, Tonel Pop a înțeles greșit situația, în realitate clientul său spunându-i că îl va da în judecată pentru declarațiile făcute în spațiul public.

„Este o situație de fapt expusă complet eronat, nu este adevărat ceea ce a afirmat domnul avocat Tonel Pop. I-a spus doar că îl dă în judecată pentru că a afirmat că și-a violat fiica. Asta a fost toată problema. El probabil nu a înțeles, că fiica, fiicele… Asta i-a reproșat domnul Dincă domnului Tonel Pop. Nici măcar nu a încercat să se ridice, cum să se ridice? Nu a fost nicio amenințare, nu a avut o atitudine amenințătoare. Nu s-a ridicat până nu s-a terminat audierea. Nu am auzit să îi fi spus nici că e șobolan. Chiar m-am mirat când am auzit”, a spus Claudiu Lasconschi, avocatul lui Gheorghe Dincă.

De asemenea, recent, un nou suspect în cazul dispariției celor două fete a fost reținut, Ștefan Risipițeanu. Magistrații Tribunalului București au admis cererea procurorilor DIICOT și au dispus arestarea preventivă a acestuia după ce a fost acuzat că ar fi violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Gheorghe Dincă. ț

Înainte de pronunțare, avocatul bărbatului, Valentin Vladu, a declarat că nu sunt probe suficiente împotriva clientului său și, dacă se va dispune arestul preventiv, decizia va fi contestată.

 

 

Inchide