Mama fetiței de 4 ani, victimă a nemilosului virus, a făcut dezvăluri. „Atunci îmi pupam copilul mort! Nu i-au făcut niciun test!”

Mama fetiței de 4 ani, victimă a nemilosului virus, a făcut dezvăluri. „Atunci îmi pupam copilul mort! Nu i-au făcut niciun test!”
Sursă foto: Captură YouTube/ A3
Publicat: 10/11/2020, 14:26
Actualizat: 06/04/2021, 14:37

Mama fetiței de doar 4 ani, victimă a nemilosului virus Covid, a vorbit despre clipele de coșmar trăite în spital, împreună cu fiica sa. Totodată, mama fetitei acuză că, de când a fost internată cea mică în spital și până s-a declarat decesul, nu s-a făcut niciun test COVID.

Mama fetiței din Iași, care avea doar 4 ani, susține că în ziua în care fiica sa a ajuns la spital si a murit. Cu un sindrom genetic de care suferea, micuța a început să aibă febră, săptămâna trecută.

Mama spune că, deși fetița a mai trecut prin experiența neplăcută a convulsiei, de fiecare dată a scăpat. Însă, săptămâna trecută, vineri, a rămas cu „gura încleștată, vinetie și inconștientă”.

„A intrat în convulsii, lucru care s-a mai întâmplat, a ieşit din convulsii, dar a continuat febra. Vineri noapte, a intrat din nou în convulsii, doar că atunci când a ieşit din criză, a rămas cu guriţa încleştată, uşor vineţie şi în continuare nu era conştientă”.

Disperată, mama a luat copilul şi a ajuns la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi, unde medicii au reuşit, pe moment, să o stabilizeze pe cea mică. Doar că au apărut complicaţii, iar fetiţa a fost intubată

Femeia spune că, ajunsă la spital, la un moment dat starea de sănătate a fetitiei s-a agravat și a auzit țipetele medicilor.

„Nu era timp să gândeşti, branule peste branule peste tot. La un moment dat am auzit strigătul înfiorător: «Aduceți repede odată sângele că moare!» Au încercat să facă şi transfuzia de sânge şi tot nu a reacţionat”, a povestit mama copilei.

Totodată, mama fetitiei acuză că, de când a fost internată cea mică în spital și până s-a declarat decesul, nu s-a făcut niciun test COVID.

A doua zi, când a mers să ridice corpul fetitiei, a aflat că era infectată de Covid-19.

„Staţi aşa, copilul este cu COVID”

Femeia a fost sunată şi de la DSP Iaşi şi i s-a transmis că fetiţa avea COVID. Mama a cerut analizele şi a observat că la ora la care scrie pe test că a fost prelevată proba de COVID, ora 14.19, îşi pupă copilul mort, nu i se făcea test.

„Vă spun cu date exacte: la ora 13.14 copilul se resuscita, la ora 14 fără 10 a fost declarat decesul – stop cardio-respirator. Doamna de la morgă mi-a spus că fetița este cu Covid. Între timp m-a sunat de la DSP și mi-a spus că într-adevăr copilul are Covid și mi-au trimis niște analize. Ora la care s-au prelevat analizele scrie clar: 14.19. Eu la ora 14.19 știți ce făceam? Îmi pupăm copilul mort! Asta făceam la 14.19!”, a povestit Gabriela, la Antena 3.

Sursă foto: Captură YouTube/ A3

În momentul în care copilul a fost intubat i s-a şi recoltat proba pentru testul COVID

Directorul medical al Spitalului ”Sfânta Maria din Iaşi”, unde a fost tratată fetiţa, a intrat în direct în cadrul emisiunii Ediţie Specială de la Antena 3 și a explicat ora de pe document. Reprezentantul spitalului a spus că în momentul în care copilul a fost intubat i s-a şi recoltat proba pentru testul COVID.

„Pe tomograful de plămân toracic arătau leziuni pulmonare foarte grave. Practic, acest copil nu mai avea cu ce să respire. S-a făcut resuscitare la pacient. Data pe acel buletin nu s-a pus în clipă respectivă, pentru că lumea avea grijă să scoată pacientul, nu să transmită proba la laborator în clipă aceea. Ora respectivă nu este ora prelevării, ci este ora când se introduce în calculator cererea de analiză. I s-a recoltat şi mamei PCR, i s-a recoltat şi copilei, pe sondă de intubaţie. Recolta a fost făcută de medicul anestezist”, a explicat directorul medical al Spitalului Sf. Maria din Iaşi. Testul mamei a ieşit negativ.

Ce spune Alexandru Rafila în acest caz

„Eu cred că de la spitalul din Iaşi au procedat corect. Era o urgenţă majoră. Toate forţele se concentrează pentru a-i salva viaţa. Probele se fac după ce trece situaţia critică. E bine să existe un birou de consiliere, mai ales la departamentul de pediatrie. Nu am ce comentariu să fac. Este foarte greu”, a declarat Alexandru Rafila.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transportat la Matei Balș. Declarațiile...
De ce a fost mutat Florin Piersic la un spital din București. Vești nu tocmai...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
El este Vlad, tânărul care s-a aruncat de la etajul trei al spitalului după o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Locul din România care îți taie răsuflarea. Parcă este desprins din basme
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Pasărea care adoptă sau ucide puii altor păsări