Managerul de la „Marius Nasta”, despre selecția bolnavilor de Covid, internați la ATI: „E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie”

Managerul de la „Marius Nasta”, despre selecția bolnavilor de Covid, internați la ATI: „E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Managerul Institutului Marius Nasta, avertisment dur: „Secția de ATI este plină, cazurile au vârste variate”
Publicat: 31/07/2020, 14:35
Actualizat: 06/04/2021, 18:00

La secția de terapie intensivă a Institutului „Marius Nasta”, se face o selecție a celor mai grave cazuri de coronavirus, în contextul în care de două săptămâni nu mai este niciun pat liber. „Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție”, a explicat Beatrice Mahler, managerul Institutului. 

La secția ATI este o situație delicată, întrucât locurile devin insuficiente. Imediat cum se eliberează un pat de terapie intensivă la „Marius Nasta”, se și ocupă cu un alt pacient. Managerul Institutului explică faptul că se realizaează un bilanț constant al internaților la ATI și se ia în calcul gravitatea stării în momentul în care un pacient  de la ATI este mutat pe secție pentru a-i face loc unui pacient care are nevoie mai mare să stea la terapie.

„Este îngrijorătoare creșterea numărului de cazuri, cele mai multe sunt concentrate într-o anumită zonă a țării. Creșterea în București va duce cu siguranță și la creșterea numărului de pacienți care vor avea nevoie de asistență în ATI. E nevoie de paturi de terapie intensivă, de aparatură, dar și de resursă umană specializată, care trebuie să fie și la nivelul asistentelor, nu doar a medicului. Este o situație delicată pentru care fiecare trebuie să devenim responsabili”., a declarat Beatrice Mahler. 

Beatrice Mahler: Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute

Managerul spune ce s-ar întâmpla în cazul în care nu se poate realiza niciun schimb între un pacient de la ATI și un pacient în stare gravă care are nevoie de ATI:

Acum, la – de două săptămâni nu avem paturi de ATI. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute. Sunt pacienți pe secție care au nevoie de terapie intensivă și se face bilanț în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție. E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie. În condițiile în care un pacient are nevoie de ATI, iar niciun pacient de acolo nu e suficient de stabil ca să fie admis pe secție, se ia legătura cu centrul operativ și cerem transferul în altă unitate. Până acum nu am avut această situație, până acum am putut continua terapia pe secție”, spune medicul.

Managerul face o radiografie a Institutului pe care îl conduce:

„La , medicii știu să facă ventilație non-invazivă în secție, dacă pacientul are celelalte funcții compensate. Partea ventilatorie poate fi asigurată pe secție până la un anumit tip de aparat. Sunt șase pacienți critici la ATI și cinci cu forme severe de afectare, dar care sunt în secție și beneficiază acolo de suport respirator și de terapie. Acum reușim să manageriem situația, dar volumul de muncă în ultima săptămână s-a triplat”, a declarat la Digi24 Beatrice Mahler.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului