Managerul Spitalului de Arși: Sunt percheziții la locuința mea, nu știu despre ce este vorba

Managerul Spitalului de Arși: Sunt percheziții la locuința mea, nu știu despre ce este vorba
Publicat: 25/04/2014, 12:45
Actualizat: 02/02/2019, 03:44

Întrebat în legătură cu ancheta care vizează Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Vitalie Stan a spus că nu știe nimic și că așteaptă rezultatul percheziției care are loc la domiciliul său.

„Nu știu nimic. Au venit de dimineață la mine acasă și au început percheziția. I-am întrebat ce se întâmplă. Mi-au spus că voi afla după aceea”, a precizat managerul spitalului.

Vitalie Stan a adăugat că nu poate comenta în niciun fel situația pe care o vede la televizor, pentru că nu a fost informat despre nereguli în spitalul pe care îl conduce.

Persoane din conducerea Spitalului de Arși, unde vineri au loc percheziții, sunt vizate în ancheta privind internările în baza unor diagnostice false și realizarea ilegală a unor operații estetice, acestea urmând să fie audiate la Poliția Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că la Poliția Capitalei vor fi audiați angajați de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, printre care sunt medici și asistente medicale, învinuiți și martori. Astfel, la Poliția Capitalei ar urma să vină pentru a da declarații, în calitate de învinuiți sau de martori, peste 40 de persoane.

Anchetatorii au fost sesizați în 2012 de Direcția de Informație și Protecție Internă că la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri au loc fraude privind modul de internare al unor pacienți, iar ulterior a existat și un denunțător, al cărui caz este cuprins în anchetă, au spus sursele judiciare.

Polițiștii și procurorii bucureșteni au descins, vineri dimineață, la 23 de adrese, dar și la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate că făceau internări în baza unor diagnostice false și realizau ilegal operații estetice în spitale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus, în cursul lunii aprilie, începerea urmăririi penale în acest caz, față de 26 de persoane, pentru comiterea, după caz, a infracțiunilor de luare de mită, dare mită, înșelăciune sau fals intelectual.

Vineri, anchetatorii au făcut 23 de percheziții în București, inclusiv la un spital public, arată Parchetul Tribunalului București, într-un comunicat de presă.

Persoanele vizate în acest caz sunt suspectate că internau fără drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, că foloseau fără drept logistica spitalului și realizau operații estetice – liposucții, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier – în timpul programului de lucru, a precizat Parchetul Tribunalului București.

De asemenea, persoanele vizate în anchetă ar fi cerut mită sume importante de bani, pentru efectuarea operațiilor și că ar fi decontat ilegal serviciile medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că printre persoanele vizate sunt și 16 medici, suspectați de diagnostic fals, înșelăciune, fals intelectual și luare de mită.

Cadrele medicale care ar fi realizat în spital operații estetice, cereau pentru aceste intervenții sume mult mai mici decât prețul pieței, pe care le încasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, iar pentru un implant mamar, aproximativ 2.500 de euro, au precizat sursele citate.

Ca urmare a unor operații de acest fel, cadrele medicale ar fi încasat lunar între 15.000 și 20.000 de euro, potrivit surselor din rândul anchetatorilor.

Președintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), Gheorghe Iana, a declarat, pentru MEDIAFAX, că operațiile estetice nu sunt decontate, iar spitalul trebuie să supravegheze că ceea ce se trece pe hârtie ca diagnostic corespunde cu ceea ce se întâmplă în unitate, responsabilitatea raportării fiind a conducerii spitalului.

Profesorul dr. Gheorghe Iana a spus, referitor la perchezițiile care au loc la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, că probabil anchetatorii vor ridica pentru investigații foile de observații ale pacienților internați, iar ulterior, în baza acestora, se va face o analiză între ceea ce este trecut în aceste documente și ce s-a raportat pentru decontare la CASMB.

Spitalul de Arși a fost amendat cu 30.000 de lei în decembrie 2013, după ce la un control au fost găsite nereguli la evidența cazurilor, la foile de observație și la raportările către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, președintele CNAS, Radu Țibichi.

„Mi s-a spus că la controlul din decembrie 2013 au fost descoperite nereguli, pentru care spitalul a fost sancționat cu 30.000 de lei, respectiv unu la sută din valoarea de contract”, a declarat președintele CNAS.

Radu Țibichi a precizat că neregulile constatate la controlul făcut în decembrie 2012 la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri vizau aspecte legate de evidența cazurilor, anumite probleme la foile de observații sau la raportările către CNAS.

Președintele CNAS a adăugat că, în cazul în care există suspiciuni cu privire la fapte de natură penală, acestea sunt semnalate organelor competente.

Întrebat dacă situația de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri a fost sesizată organelor de anchetă de către CNAS, Radu Țibichi a spus că în acest caz a făcut altcineva sesizarea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie