Managerul Spitalului Județean din Ploiești a demisionat

Managerul Spitalului Județean din Ploiești a demisionat
Publicat: 06/12/2013, 11:07
Actualizat: 29/07/2014, 17:49

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Ploiești, Adrian Strâmbeanu, a solicitat, vineri, încetarea contractului de management cu acordul părților, cererea fiindu-i aprobată de Consiliul Județean Prahova, interimatul fiind asigurat de către directorul medical Florin Pușcariu. Demisia lui vine după ce Dan Oprea, unul dintre chirurgii spitalului, a acuzat, într-o scrisoare deschisă, deficiențe grave în desfășurarea activității unității sanitare. Ulterior, alți 20 de medici s-au solidarizat cu chirurgul Oprea.

„Dacă vrei să tratezi un bolnav, nu reușești să folosești aceeași schemă de tratament măcar 6-7 zile. Îți vine să urli când zilnic ți se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deși ești conștient că este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gândaci în saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu gâlme, dar anvelopări pe exterior… lucrări care, poate, aduc ceva celor care le propun. Nu știu, nu se leagă nimic. Toată lumea este liniștită! Există un vinovat de serviciu…MEDICUL!!! Ăsta trebuie să-și asume răspunderea. A jurat, nu”?, arăta chirurgul Dan Oprea în scrisoarea deschisă.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Prahova, Sebastian Danielescu, managerul SJU Ploiești, Adrian Strâmbeanu, a transmis, vineri, președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, o solicitare privind încetarea contractului de management încheiat în decembrie 2010 și care expira la data de 13 decembrie 2013, transmite corespondentul Mediafax.

Danielescu a declarat pentru Mediafax că solicitarea a fost aprobată, iar conducerea spitalului a fost preluată, interimar, de către directorul medical al unității sanitare, Florin Pușcariu.

Conform unui comunicat dat publicității de Consiliul Județean Prahova, Strâmbeanu a solicitat încetarea contractului de management „pentru detensionarea situației apărute la unitatea medicală”.

Documentul citat precizează că medicul Florin Pușcariu va deține funcția de manager interimar până la scoaterea postului la concurs, dar nu mai mult de 90 de zile.

În solicitarea de încetare a contractului de management, Adrian Strâmbeanu nu precizează motivele pentru care cere încetarea contractului înainte de termen.

Marți, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat a anunțat că a cerut suspendarea din fucție a managerului SJU Ploiești pe perioada anchetei desfășurate la spital.

Tot marți, conducerea CJ Prahova a anunțat că Strâmbeanu a fost suspendat, pentru ca o zi mai târziu să declare că managerul nu poate fi suspendat întrucât contractul pe care el l-a semnat cu președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, nu prevede o astfel de clauză.

Ministerul Sănătății a trimis, săptămâna trecută, o comisie de anchetă la SJU Ploiești după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanțarea, lipsa medicamentelor și a materialelor sanitare din spital, dar și neimplicarea autorităților care au ales să reabiliteze termic spitalul în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Joi, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a făcut un „apel public” către CJ Prahova să îl suspende din funcție pe managerul SJU Ploiești.

Daciana Ilie, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Vremea pune probleme în România. Urmează două săptămâni ciudate
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul