Maratonul Bucureștiului se va desfășura fără spectatori

Maratonul Bucureștiului se va desfășura fără spectatori
Publicat: 27/10/2021, 16:02

Maratonul Bucureştiului se va ține sâmbătă şi duminică, însă fără spectatori. În plus, participanţii au nevoie de certificat verde, iar în zonele de start şi sosire vor fi impuse numeroase măsuri de siguranţă.

Evenimentul care va avea loc în weekend reuneşte mai multe curse de alergare, de 5, 10, ştafetă (4X10 km), 21 şi 42 de kilometri. Cea de-a 14-a ediţie va avea startul în Piaţa Constituţiei.

Sâmbătă, de la ora 9.00, vor lua startul alergătorii de la cursa de 10 km şi de la ora 10.45, cei de la cursa de 5 km. Duminică va fi un singur start, de la 8.30 pentru cursele 42 km, ştafetă şi 21 km, au precizat organizatorii de la Bucharest RUNNING CLUB.

Doar persoanele care au certificat verde vor putea participa. În plus, în zona Sport Expo va fi pus la dispoziţie un centru de testare pentru alergătorii care vor veni să-şi ridice kiturile de participare sau să se înscrie la una dintre curse. Testarea este opţională şi gratuită pentru toţi participanţii şi va fi efectuată de către o clinică acreditată de Ministerul Sănătăţii, precizează organizatorii.

În zonele de start şi sosire-Piaţa Constituţiei, Bd. Libertăţii – Parc Izvor vor fi luate măsuri suplimentare de siguranţă. Este vorba despre „acces restricţionat doar pentru personalul esenţial din echipa de organizare, participanţi şi autorităţi, distribuirea şi impunerea utilizării măştilor de protecţie (care vor fi înlăturate după primii 150 m- altele noi urmând să fie oferite la finalul cursei, odată cu medalia), distribuirea şi impunerea folosirii dezinfectanţilor, dezinfectarea cu regularitate a obiectelor, suprafeţelor şi incintelor destinate utilizării publice, instalarea de porţi pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanţilor, crearea de spaţii de izolare, care să poată fi folosite în caz de nevoie, în condiţii de maximă siguranţă, pentru persoanele care prezintă simptome de COVID-19 şi utilizarea de produse preambalate”.

Maratonul este un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele de Atletism Europene (Munchen, 2022) şi Mondiale (Oregon, 2022), precum şi pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergătorilor amatori (Londra din 2022).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase