Marcel Ciolacu anunță înființarea unei comisii de anchetă referitoare la datele privind pandemia: „Sper ca USR să nu închidă ideea de transparență”

Marcel Ciolacu anunță înființarea unei comisii de anchetă referitoare la datele privind pandemia: „Sper ca USR să nu închidă ideea de transparență”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ciolacu: PSD nu intră la guvernare dacă nu are propunerea de premier. Să găsească soluții, că d-aia sunt șefi” / Marcel Ciolacu / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 29/03/2021, 14:13

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunță că a depus o solicitare referitoare la înființarea unei comisii de anchetă privind datele legate de pandemia COVID-19.

Marcel Ciolacu a remintit faptul că primul care a sesizat nereguli referitoare la datele privind pandemia este Vlad Voiculescu. În acest context, liderul PSD solicită USR-ului susținerea înființării acestei comisii parlamentare.

„Primul care a sesizat că au fost falsificate datele a fost ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Ne-a explicat domnul ministru cum nu s-au raportat ultimele 2 zile, iar unde erau focare au fost scoase din prognoze. Este o lipsă de transparență totală. Sunt ferm convins că această comisie de anchetă va afla adevărul”, a declarat președintele PSD.

Marcel Ciolacu, despre înființarea unei comisii de anchetă: „Sper ca USR să nu închidă ideea de transparență și să voteze”

Solicitarea pentru înființarea comisiei a fost depusă luni, 29 martie, potrivit lui Marcel Ciolacu.

„Am decis azi depunerea solicitării privind înființarea unei comisii de anchetă care privește falsificarea datelor pandemiei. Pandemia este o chestiune de siguranță națională. Sper ca USR să nu închidă ideea de transparență și să voteze înființarea acestei comisii, altfel USR este părtaș”, a mai declarat liderul social-democraților.

Recent, deputatul PSD, Mihai Fifor, anunța că PSD a realizat documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea datelor pandemiei.

Solicitarea de înființare a acestei comisii vine în contextul în care Violeta Alexandru (PNL) susținea că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. În replică, Vlad Voiculescu a afirmat că înainte de alegerile parlamentare, din calculul incidenţei la 14 zile, au fost „pierdute” vreo două zile.

Ministrul Vlad Voiculescu susținea că liberalii nu au oferit situația reală a cazurilor de COVID. Acuzațiile acestuia au fost lansate la o postare a fostului ministru al Muncii. Vlad Voiculescu a susținut că trebuie în primul rând spus tot adevărul.