Marian Godină, „avocatul” lui Klaus Iohannis. „Printre cei care au înghețat în stradă se numără unii care vor dezbatere. Serios?”

Marian Godină, „avocatul lui Klaus Iohannis. „Printre cei care au înghețat în stradă se numără unii care vor dezbatere. Serios?
Publicat: 13/11/2019, 09:35

„Am stat să-mi amintesc dacă, vreunul din mulțimea aia de oameni a fost chemat la vreo dezbatere. Hmmm…nu cred. Acum, brusc, se vor dezbateri. Ba mai mult, chiar dintre cei care au înghețat în stradă sunt unii care vor dezbatere. Serios? Dar pe tine te-a ascultat cineva atunci? Ai avut parte de vreo dezbatere? Eu, unul, nu vreau nicio dezbatere. Nu vreau să o aud, a tot avut ocazia să zică și chiar să facă”, scrie Godina pe Facebook.

„Georgiana mergea lângă mine, ținându-mă de mână, iar eu o întrebam din cinci în cinci minute dacă a înghețat și dacă vrea să plecăm acasă. Îmi răspundea că a înghețat, dar nu vrea să plecăm.

Coloana de câteva mii de oameni înainta pe Calea București îndemnându-i pe curioșii de la geamuri să iasă și ei. „Ieșiți din casă, dacă va pasă!” Unii ieșeau, alții preferau căldura casei și se mulțumeau să se uite la noi dând perdeaua la o parte. O farfurie s-a făcut țăndări de asfalt, aproape de mulțimea de protestatari, aruncată de la etaj, probabil de vreun țicnit care a ținut să-și arate dezacordul.

Din când în când, îmi scoteam mănușile și mă uitam pe telefon, curios să văd cum e în capitala și în alte orașe.

În coloana de oameni se legau prietenii, atmosfera te făcea să uiți de frig și în fiecare dintre noi năzărea o rază de speranță. Lucrurile se vor schimba.

Am ajuns acasă și, abia după ce ne-am dezbrăcat, am înțeles cât eram de înghețați.

Am deschis televizorul și l-am văzut pe unul care ne ironiza. Pe un canal de televiziune eram făcuți în toate felurile. Cei din cauza cărora ieșisem în stradă făceau glumițe pe seama noastră și spuneau că oricum vor merge mai departe.

Ne ignorau complet. Totul fusese în zadar. Aveam o stare de nervi, combinată cu neputință. Venea săptămâna următoare și o luăm de la capăt. Pe Georgiana o luase răceală, dar insistă să vină cu mine.

Am stat să-mi amintesc dacă, vreunul din mulțimea aia de oameni a fost chemat la vreo dezbatere. Hmmm…nu cred. Acum, brusc, se vor dezbateri. Ba mai mult, chiar dintre cei care au înghețat în stradă sunt unii care vor dezbatere. Serios? Dar pe tine te-a ascultat cineva atunci? Ai avut parte de vreo dezbatere? Eu, unul, nu vreau nicio dezbatere. Nu vreau să o aud, a tot avut ocazia să zică și chiar să facă.

Dacă are ceva de zis pentru mine, cel care am înghețat în stradă, să vorbească într-o pungă și am s-o ascult eu mai târziu dacă o să am chef.

Sau dacă stau bine să mă gândesc și ca să fac și o glumă, aș vrea o dezbatere, dar în engleză. (fără translator)”, a scris Godina pe Facebook.

Viorica Dancila a publicat pe Facebook, în timpul ședinței CEx, un mesaj cu privire la refuzul lui Iohannis.

„Eu cred că domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine, în fața tuturor romanilor. De-a lungul colaborării noastre instituționale, ne-am mai întâlnit, am mai interacționat. Însă cred că realizează că o dezbatere în fața întregii țări ar demonta imediat toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea și a Partidului Social Democrat.

Eu însă am răbdare. Încă îl aștept pe președinte să găsească înțelepciunea, tăria și curajul de a accepta invitația mea la dezbaterea pe care romanii o cer și o merita”, a scris Dăncilă pe Facebook.

Pe de altă parte, cu ocazia alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, Iohannis a acceptat o confruntare (dezbatere) cu Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase