Mariana Câmpeanu: Angajații Oltchim care au Mercedes nu pot primi ajutoare sociale

Mariana Câmpeanu: Angajații Oltchim care au Mercedes nu pot primi ajutoare sociale
Publicat: 03/10/2012, 18:19
Actualizat: 29/07/2014, 18:55

Angajații Oltchim vor primi ajutoare sociale de la stat pentru a se descurca până când își vor primi salariile restante, a anunțat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Însă nu toți salariații combinatului vor beneficia de sprijin financiar, ci doar cei careîncasează mai puțin decât salariul mediu pe economie.

În plus, primăriile vor verifica veniturile totale ale angajaților Oltchim precum și bunurile mobile și imobile aflate în posesie, precum mașini și locuințe.

„Se analizează dacă are una, două sau trei case, dacă are mașină”, a arătat Câmpeanu, care a dat exemplu că persoanele care au autoturism Mercedes nu pot primi ajutoare sociale din partea statului.

Ea nu a precizat câți dintre angajații combinatului vor primi ajutoare sociale, precizând că până în prezent au fost finalizate anchetele sociale pentru 320 de cazuri, fără a preciza câți dintre cei verificați sunt eligibili pentru a primi banii de la stat.

„Vor exista plafoane pe venit. O să analizăm fiecare caz în parte. Lista va fi nominală. O anchetă socială are 15 pagini”, a spus Câmpeanu, care s-a scuzat că abia aseară i-au parvenit datele de la anchetele sociale.

Câmpeanu a mai precizat că Executivul are la dispoziție suma necesară pentru plata de ajutoare sociale pentru toți angajații Oltchim, „dar nu cred că va fi cazul”.

Guvernul estimează că până vineri vor fi încheiate anchetele sociale pentru circa o mie de salariați Oltchim. După finalizarea anchetelor sociale, Executivul va emite o hotărâre pentru acordarea de ajutoare către angajații în cazul cărora se va decide că au dreptul la un astfel de ajutor.

Luni, ministrul Muncii a declarat că Guvernul va plăti cei 1.400 lei reprezentând ajutor de urgență pentru angajații Oltchim doar dacă va interveni o „situație de criză” în care muncitorii să nu fi primit drepturi salariale timp de 2-3 luni.Ministrul a arătat că, în prezent, salariații și-au primit restanțele pentru luna iulie și le vor primi și pentru luna august.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase