Mariana Câmpeanu: Nu am fost citată la DNA în dosarul de la minister. Bănuiesc că de la POSDRU mi s-a tras

Mariana Câmpeanu: Nu am fost citată la DNA în dosarul de la minister. Bănuiesc că de la POSDRU mi s-a tras
Publicat: 10/02/2013, 09:32
Actualizat: 04/09/2019, 20:25

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat sâmbătă că nu a fost niciodată chemată, chestionată sau solicitată la DNA în nicio calitate.

Mariana Câmpeanu a declarat la Antena 3 că ancheta Direcției Națională Anticorupție în cazul a două angajate din minister, de care un post de televiziune i-a legat numele, s-ar fi declanșat în urma reclamației depuse de un participant la un concurs organizat de minister.

„Bănuiesc că de la măsurile luate în cazul POSDRU (Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane n.r.) mi s-a tras. Dacă eu sunt problema, îmi dau demisia imediat”, a declarat demnitarul.

În același context, Câmpeanu a spus că le-a comunicat tuturor angajaților ministerului că nu le va cere niciodată să facă ceva ilegal.

Referitor la ancheta derulată de DNA în cazul celor două angajate, colaboratoare apropiate ale ei, una dintre ele fiind și șefa ei de cabinet, Mariana Câmpeanu a declarat că nu crede că sunt implicate în vreun fel.

În continuare, ministrul a precizat că cele două au fost chemate la DNA săptămâna trecută, fiind informate cu privire la deschiderea unui dosar care vizează posibile acte de corupție referitor la un concurs de angajare în Ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a mai spus că în atacurile de tipul celui privind ancheta DNA nu ea este ținta, ci președintele PNL, Crin Antonescu, și Guvernul.

Surse judiciare au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii au în lucru un caz în care sunt vizate, pentru presupuse fapte de corupție, persoane din ministerul condus de Mariana Câmpeanu, fără a oferi alte lămuriri.

Tot joi, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat pentru MEDIAFAX, după ce în presă au apărut informații referitoare la o anchetă la Ministerul Muncii, că ministrul Mariana Câmpeanu nu este vizat în mod direct în niciun dosar de cercetare penală aflat în lucru la DNA.

Săplăcan a spus că DNA nu derulează cercetări penale care să-l vizeze în mod direct pe ministrul Muncii, infirmând astfel o serie de informații apărute joi în presă.

Purtătorul de cuvânt al DNA a mai precizat că pe numele Marianei Câmpeanu nu este începută urmărirea penală în niciun dosar de la Direcție.

Iulia Coruț, directorul de cabinet al ministrului Muncii, a afirmat, într-un comunicat remis vineri seară, că nu a dat nicio declarație procurorilor DNA și că acuzațiile la adresa sa sunt neadevărate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase