MARTOR OCULAR în cazul tinerei AGRESATE într-un liceu din Constanța: A CĂZUT cu capul pe CIMENT ca o scândură, într-o BALTĂ DE SÂNGE

MARTOR OCULAR în cazul tinerei AGRESATE într-un liceu din Constanța:  A CĂZUT cu capul pe CIMENT ca o scândură, într-o BALTĂ DE SÂNGE
Copil de 11 ani ucis pe trecerea de pietoni (FOTO: ilustrativ)
Publicat: 01/11/2018, 17:42
Actualizat: 19/11/2018, 12:43

„În legătura cu cazul fetei de 25 de ani care ar fi fost „agresată” în curtea școlii de un elev de clasa a 11-a. În ziua de miercuri, 31 octombrie 2018, în jurul orei 12.50, tânăra a intrat în incinta școlii, ea fiind sub influența drogurilor. Se afla în curtea școlii când a abordat un grup de elevi, cerându-le droguri, apoi insistând, devenind agresivă verbal. Elevii i-au spus de foarte multe ori să părăsească școala și să îi lase în pace. Respectivul băiat de clasa a 11-a a vrut să o îndepărteze, crezând că este băiat, acesta a lovit-o în zona pieptului, cu intenția de a apăra restul grupului”, se arată într-o postare pe Facebook a unei persoane care spune că a fost martoră la agresiune.

Cel care a făcut această postare mai povestește că, în cădere, tânăra s-a lovit la cap, iar elevii prezenți ar fi încercat să ceară ajutor atât profesorilor, cât și prin 112, dar nu ar fi fost crezuți.

„Fata a căzut fiind instabilă din cauza drogurilor, cu capul pe ciment ca o scândura, lăsând o baltă de sânge în jurul ei. Toți elevii ce erau în curte au apelat la ajutoare, însă toți profesorii abordați refuzau să vină spunând că nu e treaba lor, crezând că este o farsă. Mai mulți elevi au sunat la SMURD de 3-4 ori, aceștia refuzau să vină, spunând ca nu este un caz grav. Fata a stat inconștientă, nemișcată timp de 10 minute (…). În timpul așteptării ambulanței, aceasta a dat să se ridice, însă nu a avut destulă putere. Evidențiez faptul că nimeni din conducerea școlii nu a intervenit, incluzând asistenta școlii neștiind să acorde primul ajutor. Am fost martor pe tot parcursul incidentului”, a mai scris acesta.

Conducerea liceului a informat Inspectoratul Școlar Județean Constanța despre acest incident și a dispus convocarea în regim de urgență a consiliului clasei din care face parte elevul, pentru joi, urmând să fie stabilite sancțiunile care vor fi aplicate conform legislației în vigoare.

„Dialogul a degenerat în conflict și unul dintre elevi a agresat-o fizic. Persoana a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost apelat serviciul de urgențe. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor și a transportat persoana la spital”, se arată în comunicatul Colegiului de Arte din Constanța.

Polițiștii constănțeni spun că s-au autosesizat după ce au văzut și înregistrările făcute de camerele video ale liceului și au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele agresorului, un elev în vârstă de 17 ani.

„După vizionarea unor imagini captate de camerele de supraveghere ale unității de învățământ, polițiștii constănțeni au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. În continuare vor fi demarate actele procedurale ce se impun în astfel de situații, urmând ca la finalizarea anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun”, au declarat reprezentanții IPJ Constanța.

Sursele citate spun că tânăra este victima în acest caz și că poate depune plângere împotriva agresorului în termen de trei luni de la comiterea faptei. De asemenea, acestea au mai precizat că în cadrul cercetărilor se vor stabili și alte aspecte privind comiterea unor alte infracțiuni, între care și dacă tânăra era sub influența drogurilor.

O tânără de 25 de ani a ajuns la spital, miercuri, cu lovituri la cap, după un conflict cu un elev, în curtea Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, unitate de învățământ la care studiase și ea.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?