Mărturia cutremurătoare a unei scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19: Sunt o bombă cu ceas! / La SJU Botoșani nu ai unde să te speli pe mâini!

Mărturia cutremurătoare a unei scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19: Sunt o bombă cu ceas! / La SJU Botoșani nu ai unde să te speli pe mâini!
Mărturia cutremurătoare a unei scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19: : Sunt o bombă cu ceas! / La SJU Botoșani nu ai unde să te speli pe mâini! / Sursă FOTO: Cristina Șoptelea - Facebook
Publicat: 26/11/2020, 14:00
Actualizat: 19/12/2020, 18:14

O scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19 a povestit despre experiența prin care a trecut la Spitalul Judeţean Botoşani și despre modul în care cadrele medicale gestionează criza sanitară la nivelul unității spitalicești.

Cristina Șoptelea, cunoscută scriitoare din Botoșani, a povestit despre cum a aflat în urmă cu două zile că este infectată cu SARS-CoV-2 și cum au decurs investigațiile aferente la spitalul menționat.

Aceasta s-a arătat șocată de condițiile oferite celor care aşteptau teste, analize, radiografii la triajul din curtea spitalului. Din relatările scriitoarei, se înțelege că de fapt triajul înseamnă câteva containere modulare şi un cort militar.

Cristina Șoptelea, despre  SJU Botoșani: „Nu ai unde să te speli pe mâini”

„În curtea spitalului mănuşi chirurgicale folosite, care zac de zile(..) Două grupuri sanitare care nu au văzut apa de cel puţin 6 luni. Nu ai unde să te speli pe mâini. Nu stiu cine este la conducerea spitalului, dar nu are ochi să vadă mizeria din curte”, scrie Cristina Șoptolea pe contul de Facebook.

Însă ceea ce este cu adevărat critic este modul în care suspecții de COVID-19, persoanele confirmate cu boala și pacienții sănătoși stau la grămadă în cortul de triaj.

„O organizare extrem de deficitară, cu pacienţi umblând dezlegaţi de ici-colo, fără a fi îndrumaţi de cineva. Containere – fără etichetare, în care intrau ca să se încălzească pozitivi, negativi, suspecţi, de-a valma”, adaugă Cristina Şoptelea.

Scriitoarea din Botoșani: M-am simțit umilită e un sistem care îşi bate joc de oricine încearcă să-i treacă pragul!

Totodată, scriitoarea povestește cum un pacient COVID-19 este plimbat de la un spital la altul pentru citirea unor analize, deși reprezintă risc de transmitere a virusului.

„Vin de la Spitalul Mavromati, unde am stat 7 ore jumatate pentru analize. Am COVID. Ca mulţi alţii din tara asta. Din fericire, am o formă uşoară. Dar asta nu m-a făcut să mă simt mai puţin umilită de un sistem care îşi bate joc de oricine încearcă să-i treacă pragul.(..)De ce nu a putut nici un medic să-mi citească radiografia la UPU Mavromati şi a trebuit să vin la Secţia de boli Infecţioase ca să mai stau aici două ore? Sunt Covid Pozitivă şi sunt pe drumuri de la ora 12.50. Sunt o bombă cu ceas. Ne batem joc. Hei, domnilor din politică, faceţi-vă treaba, veţi muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent şi un robinet cu apă curentă”, adaugă Cristina Şoptelea.

De asemenea, și soțul acesteia, pictorul Liviu Șoptelea, care a fost confirmat cu boala, a povestit despre experiența prin care a trecut.

„Cu toaleta în fundul parcării… la spitalul judeţean… După 10 zile de izolare, la recomandarea medicului de familie, am chemat salvarea să merg la spital pentru un test covid… după nenumărate telefoane, la 112, la DSP, la circa medicală, la medicul de familie, ambulanţa a ajuns după 2 ore…ok !…am coborât la maşină, am predat C.I. şi am dat câteva relaţii asistentei …am ajuns la UPU la ora 13…până la orele 18.30, mi s-au luat probe din nas şi gât, analiză de sânge, mi s-a facut o electrocardiogramă şi o radiografie pulmonară…tot timpul am aşteptat afară în frig. Când am intrat într-un container, a venit din personalul medical şi m-a scos afară. Nu au fost azi mai mult de 7 grade C…nici un fel de organizare, nu indicatoare, să nu mai scriu despre circuite sau dezinfectanţi…nu e de mers la spital”, precizează Liviu Şoptelea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului