Mărturia cutremurătoare a unei scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19: Sunt o bombă cu ceas! / La SJU Botoșani nu ai unde să te speli pe mâini!

Mărturia cutremurătoare a unei scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19: Sunt o bombă cu ceas! / La SJU Botoșani nu ai unde să te speli pe mâini!
Mărturia cutremurătoare a unei scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19: : Sunt o bombă cu ceas! / La SJU Botoșani nu ai unde să te speli pe mâini! / Sursă FOTO: Cristina Șoptelea - Facebook
Publicat: 26/11/2020, 14:00
Actualizat: 19/12/2020, 18:14

O scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19 a povestit despre experiența prin care a trecut la Spitalul Judeţean Botoşani și despre modul în care cadrele medicale gestionează criza sanitară la nivelul unității spitalicești.

Cristina Șoptelea, cunoscută scriitoare din Botoșani, a povestit despre cum a aflat în urmă cu două zile că este infectată cu SARS-CoV-2 și cum au decurs investigațiile aferente la spitalul menționat.

Aceasta s-a arătat șocată de condițiile oferite celor care aşteptau teste, analize, radiografii la triajul din curtea spitalului. Din relatările scriitoarei, se înțelege că de fapt triajul înseamnă câteva containere modulare şi un cort militar.

Cristina Șoptelea, despre  SJU Botoșani: „Nu ai unde să te speli pe mâini”

„În curtea spitalului mănuşi chirurgicale folosite, care zac de zile(..) Două grupuri sanitare care nu au văzut apa de cel puţin 6 luni. Nu ai unde să te speli pe mâini. Nu stiu cine este la conducerea spitalului, dar nu are ochi să vadă mizeria din curte”, scrie Cristina Șoptolea pe contul de Facebook.

Însă ceea ce este cu adevărat critic este modul în care suspecții de COVID-19, persoanele confirmate cu boala și pacienții sănătoși stau la grămadă în cortul de triaj.

„O organizare extrem de deficitară, cu pacienţi umblând dezlegaţi de ici-colo, fără a fi îndrumaţi de cineva. Containere – fără etichetare, în care intrau ca să se încălzească pozitivi, negativi, suspecţi, de-a valma”, adaugă Cristina Şoptelea.

Scriitoarea din Botoșani: M-am simțit umilită e un sistem care îşi bate joc de oricine încearcă să-i treacă pragul!

Totodată, scriitoarea povestește cum un pacient COVID-19 este plimbat de la un spital la altul pentru citirea unor analize, deși reprezintă risc de transmitere a virusului.

„Vin de la Spitalul Mavromati, unde am stat 7 ore jumatate pentru analize. Am COVID. Ca mulţi alţii din tara asta. Din fericire, am o formă uşoară. Dar asta nu m-a făcut să mă simt mai puţin umilită de un sistem care îşi bate joc de oricine încearcă să-i treacă pragul.(..)De ce nu a putut nici un medic să-mi citească radiografia la UPU Mavromati şi a trebuit să vin la Secţia de boli Infecţioase ca să mai stau aici două ore? Sunt Covid Pozitivă şi sunt pe drumuri de la ora 12.50. Sunt o bombă cu ceas. Ne batem joc. Hei, domnilor din politică, faceţi-vă treaba, veţi muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent şi un robinet cu apă curentă”, adaugă Cristina Şoptelea.

De asemenea, și soțul acesteia, pictorul Liviu Șoptelea, care a fost confirmat cu boala, a povestit despre experiența prin care a trecut.

„Cu toaleta în fundul parcării… la spitalul judeţean… După 10 zile de izolare, la recomandarea medicului de familie, am chemat salvarea să merg la spital pentru un test covid… după nenumărate telefoane, la 112, la DSP, la circa medicală, la medicul de familie, ambulanţa a ajuns după 2 ore…ok !…am coborât la maşină, am predat C.I. şi am dat câteva relaţii asistentei …am ajuns la UPU la ora 13…până la orele 18.30, mi s-au luat probe din nas şi gât, analiză de sânge, mi s-a facut o electrocardiogramă şi o radiografie pulmonară…tot timpul am aşteptat afară în frig. Când am intrat într-un container, a venit din personalul medical şi m-a scos afară. Nu au fost azi mai mult de 7 grade C…nici un fel de organizare, nu indicatoare, să nu mai scriu despre circuite sau dezinfectanţi…nu e de mers la spital”, precizează Liviu Şoptelea.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Sorana Cîrstea nu merge la nunta Simonei Halep! De ce l-a lăsat singur pe Ion...
Salariul minim pe economie, MAJORAT SEMNIFICATIV în perioada următoare! Ce fericire
Pentagonul confirmă dezvăluirile din presa americană: Generalul Mark Milley a comunicat cu oficiali chinezi în...
Top 7 SUV-uri de familie: modele populare care pot fi cumpărate cu 7.000 de euro...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Ludovic Orban, surprins din nou cu țigară și fără mască în spațiu închis
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
O țară cunoscută și-ar putea schimba numele curând. Titulatura propusă le va suna ciudat europenilor
Horoscop zilnic 17 septembrie. Zodia care azi se va redresa financiar. Ce trebuie să facă,...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Adevărata cauză a morții a celebrului manelist Petrică Cercel
Schimbare majoră la pensii! Ce se întâmplă cu taloanele de pensii? Anunțul momentului pentru milioane...
Joia neagră! După moartea lui Petrică Cercel, a venit rândul lui Florin Salam
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Cei mai bogaţi oameni din lume şi un conflict extraterestru care durează de 15 ani....