Mărturia cutremurătoare a unei scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19: Sunt o bombă cu ceas! / La SJU Botoșani nu ai unde să te speli pe mâini!

Mărturia cutremurătoare a unei scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19: Sunt o bombă cu ceas! / La SJU Botoșani nu ai unde să te speli pe mâini!
Mărturia cutremurătoare a unei scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19: : Sunt o bombă cu ceas! / La SJU Botoșani nu ai unde să te speli pe mâini! / Sursă FOTO: Cristina Șoptelea - Facebook

O scriitoare din Botoșani bolnavă de COVID-19 a povestit despre experiența prin care a trecut la Spitalul Judeţean Botoşani și despre modul în care cadrele medicale gestionează criza sanitară la nivelul unității spitalicești.

Cristina Șoptelea, cunoscută scriitoare din Botoșani, a povestit despre cum a aflat în urmă cu două zile că este infectată cu SARS-CoV-2 și cum au decurs investigațiile aferente la spitalul menționat.

Aceasta s-a arătat șocată de condițiile oferite celor care aşteptau teste, analize, radiografii la triajul din curtea spitalului. Din relatările scriitoarei, se înțelege că de fapt triajul înseamnă câteva containere modulare şi un cort militar.

Cristina Șoptelea, despre  SJU Botoșani: „Nu ai unde să te speli pe mâini”

„În curtea spitalului mănuşi chirurgicale folosite, care zac de zile(..) Două grupuri sanitare care nu au văzut apa de cel puţin 6 luni. Nu ai unde să te speli pe mâini. Nu stiu cine este la conducerea spitalului, dar nu are ochi să vadă mizeria din curte”, scrie Cristina Șoptolea pe contul de Facebook.

Însă ceea ce este cu adevărat critic este modul în care suspecții de COVID-19, persoanele confirmate cu boala și pacienții sănătoși stau la grămadă în cortul de triaj.

„O organizare extrem de deficitară, cu pacienţi umblând dezlegaţi de ici-colo, fără a fi îndrumaţi de cineva. Containere – fără etichetare, în care intrau ca să se încălzească pozitivi, negativi, suspecţi, de-a valma”, adaugă Cristina Şoptelea.

Scriitoarea din Botoșani: M-am simțit umilită e un sistem care îşi bate joc de oricine încearcă să-i treacă pragul!

Totodată, scriitoarea povestește cum un pacient COVID-19 este plimbat de la un spital la altul pentru citirea unor analize, deși reprezintă risc de transmitere a virusului.

„Vin de la Spitalul Mavromati, unde am stat 7 ore jumatate pentru analize. Am COVID. Ca mulţi alţii din tara asta. Din fericire, am o formă uşoară. Dar asta nu m-a făcut să mă simt mai puţin umilită de un sistem care îşi bate joc de oricine încearcă să-i treacă pragul.(..)De ce nu a putut nici un medic să-mi citească radiografia la UPU Mavromati şi a trebuit să vin la Secţia de boli Infecţioase ca să mai stau aici două ore? Sunt Covid Pozitivă şi sunt pe drumuri de la ora 12.50. Sunt o bombă cu ceas. Ne batem joc. Hei, domnilor din politică, faceţi-vă treaba, veţi muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent şi un robinet cu apă curentă”, adaugă Cristina Şoptelea.

De asemenea, și soțul acesteia, pictorul Liviu Șoptelea, care a fost confirmat cu boala, a povestit despre experiența prin care a trecut.

„Cu toaleta în fundul parcării… la spitalul judeţean… După 10 zile de izolare, la recomandarea medicului de familie, am chemat salvarea să merg la spital pentru un test covid… după nenumărate telefoane, la 112, la DSP, la circa medicală, la medicul de familie, ambulanţa a ajuns după 2 ore…ok !…am coborât la maşină, am predat C.I. şi am dat câteva relaţii asistentei …am ajuns la UPU la ora 13…până la orele 18.30, mi s-au luat probe din nas şi gât, analiză de sânge, mi s-a facut o electrocardiogramă şi o radiografie pulmonară…tot timpul am aşteptat afară în frig. Când am intrat într-un container, a venit din personalul medical şi m-a scos afară. Nu au fost azi mai mult de 7 grade C…nici un fel de organizare, nu indicatoare, să nu mai scriu despre circuite sau dezinfectanţi…nu e de mers la spital”, precizează Liviu Şoptelea.

Un nou transfer istoric între Gigi Becali şi Gheorghe Hagi. FCSB dă marea lovitură în...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a serii
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
9 din 10 oameni NU POT rezolva acest exercițiu. Tu ce raspuns vezi?
Avea un viitor luminos în față, dar totul s-a năruit într-o secundă! Drama tânărului de...
Donald Trump, discurs ULUITOR la plecarea din Casa Albă: 'Ne vom întoarce'
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Șmecher de Dorobanți
Miile de oi înecate după eşuarea navei Queen Hind, descoperite într-o groapă în judeţul Tulcea
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a serii
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Robert Turcescu îl umilește public pe Nicușor Dan. Ce poezie i-a scris: „Roagă-te la liturghie...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
De ce au murit, de fapt, bătrânii din Norvegia vaccinații anti-COVID. Valeriu Gheorghiță a dezvăluit...
Lipsa de zinc slăbește imunitatea și te expune riscului de infecții. Care sunt semnele alarmante?
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide