Mărturia unui șofer de TIR renumit. Ce spune despre hărțuirea conducătorilor auto romani: „Suntem ţintele preferate ale organelor de control”

Mărturia unui șofer de TIR renumit. Ce spune despre hărțuirea conducătorilor auto romani: „Suntem ţintele preferate ale organelor de control”
Sursă Foto - Facebook/Ilie Matei
Publicat: 24/01/2023, 22:40
Actualizat: 24/01/2023, 22:48

Un șofer profesionist de TIR, cunoscut de transportatori din Europa ca „Omul şoselelor“, a vorbit într-un interviu acordat presei austriece despre impactul pe care opoziția Austriei privind intrarea României în Schengen îl are asupra conducătorilor auto români.

Întrebat dacă Romania este culoar pentru migranţi, Ilie Matei, şofer profesionist de TIR, un blogger urmărit pe pagina sa de socializare de foarte mulți transportatori, a răspuns că au fost doar cazuri izolate, punctele de frontieră nefiind vizate de ei.

„Nu am uitat nici de faptul că, mai ales după această decizie a Austriei (opoziţia faţă de intrarea României în Spaţiul European – n.red.), am devenit din ”coincidenţă” ţintele preferate ale organelor de control austriece, care şi-au făcut un obicei din a ne scutura de bani prin amenzi“, a spus Ilie Matei.

Acesta a mai detaliat în interviu despre problemele legate de timpii de aşteptare mari la frontieră, lipsa unor condiţii minime pe câmpurile din jurul lor, acolo unde şoferii aşteaptă ore în șir, şi că blocajele sunt intensificate de controalele amănunţite făcute colegilor turci, iranieni, bulgari sau ucraineni, lucru ce implică stres şi oboseală.

Ilie Matei a reamintit despre impactul asupra mărfurilor, mai ales cele perisabile, parte din ele ajungând şi în Austria, care prin timpii de aşteptare ajung la limita expirării la clientul final şi pierderile enorme pe care le au transportatorii, deoarece nu pot oferi nicio estimare asupra timpului de tranzit decât după trecerea frontierelor.

„Pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți”

Totodată, Ilie Matei a precizat și alt aspect important, considerând că se poate vorbi despre o umilinţă a milioanelor de români, care sunt într-un permanent du-te-vino dinspre şi înspre Occident prin ore de aşteptare pentru a intra sau ieşi din ţara care îndeplineşte mai mult decât multe alte state cerinţele de a intra cu drepturi depline în Spaţiul European.

„Dacă mai aveţi ceva de adăugat, vă rog să o faceţi, dar într-un limbaj decent, doamna jurnalist ne citeşte pagina şi va prelua din ideile voastre.

Drumuri bune, tuturor ! Pe şosele ne avem doar unii pe ceilalţi!“. Iar comentariile au „curs“ unul după altul”, a încheiat postarea „Omul şoselelor“.

„Nu cred că poate cineva să înţeleagă cu adevărat ce înseamnă timpul de aşteptare pentru trecerea frontierei dacă nu a trăit măcar odată pe propria-i piele această experienţă.

Şoferul nu doarme, nivelul de poluare e crescut (…), să nu mai vorbim de uzura motoarelor în urma ”mersului în gol”. Toată lumea are de pierdut“, arată Blue River Transport, potrivit Adevărul.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase