Masa căreia îi spui ce băutură vrei, inventată de un român

Masa căreia îi spui ce băutură vrei, inventată de un român
Invenția unui inginer din Sibiu a luat medalia de aur la Salonul de Inventică de la Geneva.

Alexandru Dragomir a prezentat juriului de la Geneva o masă tactilă care fi prevăzută cu diferite funcționalități. Tableta de mari dimensiuni poate ușura, spre exemplu, servirea într-un restaurant deoarece permite afișarea meniului în forma digital sau chiar emiterea notei de plată direct pe sticla securizată din care este făcută.

Inventatorul sibian are deja o comandă de la o companie din Bruxelles care vrea să producă astfel de mese prevăzute cu jocuri și aplicații educaționale pentru copiii de grădiniță.

„Masa poate să dețină un meniu digital, care poate să fie navigabil. Clientul poate să comande băuturile direct de pe masa respectivă, iar chelnerul respectiv devine picolo.Un copil, pe o astfel de masă, poate să joace diferite jocuri educaționale. Există diferite aplicații pentru învățare, iar în zona de spitale, această masă poate să fie folosită pentru informații, de a afla diferite detalii, chiar o programare”, a precizat Dragomir, citat de postul public de radio.

Masa cu touch-screen are prețuri care încep de la 2.000 de euro, dar poate ajunge, în funcție de dimensiuni și dotări, până la 6.800 de euro.

Inchide