MĂSURI. Este oficial! Meciurile se vor juca fără spectatori, iar jucătorii de rezervă vor purta măști împotriva virușilor

MĂSURI. Este oficial! Meciurile se vor juca fără spectatori, iar jucătorii de rezervă vor purta măști împotriva virușilor
Campionatul de fotbal va fi reluat, însă vor trebui respectate reguli stricte
Publicat: 30/05/2020, 14:47
Actualizat: 30/05/2020, 14:47

Condițiile în care se vor disputa competițiile sportive au fost publicate, sâmbătă, în Monitorul Oficial. Meciurile de fotbal se vor disputa fără spectatori, iar sportivii care vor sta pe banca de rezerve vor purta măști și vor păstra distanța unii față de alții. Singurii care nu vor fi obligați să poarte măști vor fi antrenorii pricipali, pentru a putea să transmită indicații în timpul jocului.

Competițiile interne de fotbal revin, însă potrivit  Ordinului comun emis de Ministerul Sportului și cel al Sănătății, trebuie respectate mai multe reguli, dintre care cea mai importantă este aceea care interzice prezența publicului în arenele sportive.

În plus, există norme care privesc sportivii, antrenorii, observatorii, arbitrii, jurnaliștii și alte persoane implicate în organizarea competițiilor.

Înainte de meci, organizatorii trebuie să întocmească o listă cu numele tuturor persoanelor care vor fi prezente la eveniment, în așa fel încât, în caz de nevoie, să poată fi făcută o anchetă epidemiologică.  În același timp, toată lumea trebuie să ajungă din timp la stadion, pentru măsurarea temperaturii.

La rândul lor, jucătorii, antrenorii, staff-ul medical și arbitrii sunt supuși unei prime testări cu două sau trei zile înainte de meci, în așa fel încât rezultatele să fie gata în timp util.

În interiorul stadionul vor avea voie să intre maxim 80 de persoane, alte 85 vor putea sta în zona tribunelor, de unde se vor face transmisiunile TV și va fi amenajată zona presei, iar maxim 60 de oameni vor fi în afara arenei, în special pentru pază.

Fotbaliștii de rezervă vor sta la doi metri distanță unii de alții

Toată lumea va purta mască de protecție, cu excepția jucătorilor de câmp titulari, brigăzii de arbitri și a antrenorilor principali, care au nevoie să transmită indicații care să fie auzite la distanță.

La rândul lor, jucătorii de rezervă vor avea măști de protecție împotriva virușilor, iar băncile de rezerve vor fi extinse cu scaune în plus, pentru ca sportivii să poată păstra distanța socială de doi metri. La fel se va întâmpla și la masa presei. Acolo unde nu este posibil din cauza infrastructurii, organizatorii vor fi obligați să delimiteze locurile jurnaliștilor cu panouri din plexiglas.

În același timp, jucătorii nu vor mai intra pe teren alături de copii însoțitori, iar pozele de grup vor fi interzise. În același timp, nu sunt recomandate nici ședințele tehnico-tactice susținute în vestiar.

Sticlele cu apă sau energizant vor fi personalizate cu numele fiecărui jucător în parte, iar după meci echipamentul va fi strâns într-un coș special, pentru a fi igienizat.

Măsurile de distanțare socială vor fi impuse inclusiv la dușuri, unde, după joc, sportivii vor intra pe râns, în așa fel încât să poată păstra distanța scoecială de doi metri.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...