Măsuri stricte de securitate la Universitatea de Vară „Tusványos”. Ce i-a speriat pe organizatori

Măsuri stricte de securitate la Universitatea de Vară Tusványos. Ce i-a speriat pe organizatori
Publicat: 20/07/2015, 19:43

Organizatorii Universității de Vară și Taberei Studențești „Tusványos” de la Băile Tușnad au anunțat că, începând din acest an, accesul în complexul care găzduiește manifestările se va face doar pe bază de brățară, cele destinate minorilor fiind distincte, astfel încât să fie ușor de identificat de către comercianții din tabără, care nu vor avea voie să le vândă băuturi alcoolice și țigări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Noutatea ediției din acest an a universității de vară este introducerea sistemului de acces al publicului pe bază de brățară. Minorii vor primi brățări distincte, ceea ce le va împiedica procurarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun în tabără. Totodată, vânzătorii nu vor servi persoane fără brățări”, au precizat organizatorii, luni, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, accesul publicului în tabără, la prelegeri, dezbateri și mese rotunde va fi gratuit, zilnic, până la ora 16.00, iar după această oră se va percepe o taxă de 15 lei de persoană.

De asemenea, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita a decis să suplimenteze efectivele mobilizate pentru asigurarea ordinii și siguranței publice pe durata desfășurării Universității de Vară „Tusványos”, după ce în anii precedenți au avut loc mai multe altercații între participanți pe fondul consumului exagerat de alcool, de etnobotanice și de droguri, iar anul trecut două persoane au murit.

„În perioada 21-26 iulie, polițiștii vor acționa zilnic, în dispozitive de ordine, patrule de siguranță publică, echipaje rutiere, echipe operative de verificare a legalității actelor de comerț, dar și în alte domenii de interes operativ, pentru prevenirea producerii oricăror evenimente nedorite, sens în care participanții la tabără și cetățenii aflați în zonă sunt invitați, în interesul propriei sănătăți, protejării integrității și menținerii unei atmosfere de tihnă și siguranță, să devină partenerii oamenilor legii”, a spus, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Conform acestuia, față de ediția din 2014, când la manifestări au participat 40 de polițiști, în 2015 numărul acestora a fost mărit la 54. De asemenea, vor fi prezente și patrule ale Jandarmiei Harghita.

Gheorghe Filip a mai spus că polițiștii rutieri vor fi prezenți pe drumul european E 578, de unde se desprinde calea de acces către tabără, dar și în zonele mai aglomerate, pentru a preveni accidentele de circulație și pentru a fluidiza traficul, iar celelalte structuri din cadrul Poliției Harghita vor acționa pentru respectarea legalității „pe toate liniile”.

Oamenii legii atrag atenția cu privire la consumul excesiv de băuturi alcoolice, de etnobotanice, de substanțe cu efect halucinogen și chiar de droguri de mare risc.

„Nu insistăm asupra fiecărui caz în parte constatat anul trecut, însă tragem un responsabil semnal de alarmă asupra riscurilor pe care le-ar putea genera nerespectarea acestor recomandări, urmările putând fi dintre cele mai grave, de la certurile ori micile altercații ce au provocat vătămări persoanelor implicate și au creat o stare de disconfort și nesiguranță celor din jur, până la pierderea a două vieți omenești, o persoană înecată și una decedată în accident feroviar”, a conchis Gheorghe Filip.

La Universitatea de Vară și Tabăra Studențească de la Băile Tușnad, care începe marți și se va încheia duminică, se estimează că vor participa, în medie, aproximativ 6.000 de persoane zilnic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine