M..E Avram Iancu! Trăiască UNGARIA! Casa memorială Avram Iancu, VANDALIZATĂ cu mesaje obscene

M..E Avram Iancu! Trăiască UNGARIA! Casa memorială Avram Iancu, VANDALIZATĂ cu mesaje obscene
Publicat: 17/01/2019, 12:33
Actualizat: 26/03/2019, 00:13

„Scandalos!!! Provocatori fără de minte au cutezat, astăzi, să murdărească fațada unei clădiri de referință din Târgu-Mureș, a Casei memoriale „Avram Iancu”, de pe strada care poartă (re)numele Crăișorului munților, a eroului național al românilor. În inscripția profanatoare sunt incluse, cu conotații triviale, și numele martirilor Horea, Cloșca și Crișan, simboluri ale mișcărilor țărănești și răscoalei din 1785, murdăria încheindu-se cu urarea „Trăiască Ungaria!,” scrie deputatul PMP Marius Pașcan, pe Facebook.

El amintește despre un caz similar de vandalism în Târgu Mureș, petrecut anul trecut, dar despre care nu s-a mai spus nimic, deși Poliția identificase un suspect de origine maghiară.

„Reamintesc că, anul trecut, o altă fațadă a unei clădiri din Târgu-Mureș a fost mâzgălită printr-o inscripție ofensatoare la adresa României similară, poliția identificând un suspect, de etnie maghiară, despre care nu se mai știe nimic oficial de atunci. Solicit instituțiilor competente de ordine publică să demareze de urgență cercetările pentru identificarea făptuitorului. De asemenea, să informeze public asupra măsurilor legale care au fost dispuse în cazul precedent. Ascunderea sub preș din culpabile rațiuni a numelui vinovaților precum și a sancțiunilor dispuse împotriva unor astfel de fapte reprobabile, inadmisibile, nu va face altceva decât să stimuleze asemenea producții iresponsabile,” solicită Pașcan.

Parlamentarul îndeamnă autoritățile să nu se teamă să ia măsuri, pentru că vor fi susținute de oamenii de bună credință.

„Să vedem acum cine se teme mai mult de UDMR și evită aplicarea corespunzătoare și respectarea legii la Târgu-Mureș? Cui îi tremură genunchii pentru o funcție publică, când trebuie să-și facă datoria profesională pentru climatul necesar de liniște și siguranță publică?! Curaj, aplicați cu fermitate legea, voi fi cel dintâi care vă apără politic și sunt sigur că toți mureșenii responsabili, cei care doresc pacea, bună conviețuire interetnică, concordia și armonia acestui municipiu și județ, vă vor susține și aplauda!” scrie Marius Pașcan.

foto: Facebook / Marius Pașcan

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase