Meciul România-Norvegia nu se mai dispută, în urma cazului de Covid-19 din echipa nordicilor. FRF: „Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină a UEFA”

Meciul România-Norvegia nu se mai dispută, în urma cazului de Covid-19 din echipa nordicilor. FRF: „Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină a UEFA”
FOTO: Federația Română de Fotbal
Publicat: 15/11/2020, 00:17
Actualizat: 15/11/2020, 00:27

Meciul dintre România și Norvegia din Liga Națiunilor, programat duminică, nu se va mai disputa, după ce jucătorii nordici n-au putut să plece din țară în urma cazului de Covid-19 din echipa lor.

Potrivit Federației Române de Fotbal (FRF), UEFA a informat că “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa”.

Autoritățile sanitare au blocat delagația la Oslo și nu meciul de pe Arena Națională nu se va mai disputa, iar România va câștiga la „masa verde”, cel mai probabil.

Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină a UEFA, mai scrie FRF pe site-ul său.

Echipa națională a Norvegiei a fost lovită de COVID-19 înaintea meciului cu România, iar oaspeții aveau disponibili doar 18 jucători disponibili și un portar.

Ministrul Sănătății din Norvegia: „Nu ar fi corect ca echipa națională să facă această deplasare”

Ministrul Sănătății din Norvegia, Bent Hoie, a anunțat că o deplasare către România ar fi fost ilegală, ca urmare a normelor implementate în țara nordică în contextul pandemiei de COVID-19. UEFA a anunțat azi că meciul este anulat, iar tricolorii pot spera acum să câștige grupa din Liga Națiunilor.

Un lucru este clar, oamenii care au intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19 trebuie să stea în izolare 10 zile. Sper ca cei din fotbal să înțeleagă că, dacă ei nu respectă aceste norme, încrederea populației în aceste norme o să scadă. Nu ar fi corect ca echipa națională să facă această deplasare”, a declarat Bent Hoie, citat de Prosport.

În urma deciziei de astăzi, Norvegia ratează și meciul cu Austria, iar naționala antrenată de Mirel Rădoi se pregătește de partida cu Irlanda de Nord, ultima din Liga Națiunilor.