Medalii de argint pentru elevii români la Olimpiada internațională Plurisciplinară din Rusia

Publicat: 25/07/2017, 13:42
Actualizat: 25/07/2017, 16:00

Mihai Răzvan Ursu este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și a obținut medalia de argint la olimpiada internațională pluridisciplinară din Rusia

„O performanță extraordinară, asemeni celorlalte cu care liceul se mândrește”, a spus, marți, într-o conferință de presă, profesorul Ion Băraru, cel care l-a pregătit pe Mihai Răzvan Ursu pentru a obține această performanță.

„La fizică a avut o probă experimentală. Cu un bec, foarte sofisticat, cu emisia de fotoni. Au participat 24 de echipe din mai multe țări, cele mai importante din Singapore, Indonezia, Rusia, Kazahstan si România. (…) Consider că rezultatul lui Răzvan, medalia de argint și premiul pentru cea mai bună lucrare experimentală – în special acesta cred că face mai mult decât numai medalia, este o încununare a participării lui la fizică. El nu știu dacă a coborât vreodată sub rangul al 10 din România la vârsta lui la fizică. A fost în primii 10 și acest lucru este meritoriu”, a mai spus profesorul Băraru.

La rândul lui, Răzvan-Mihai Ursu a apreciat că participarea la olimpiada din Rusia a fost o experiență foarte interesantă, un concurs greu și solicitant, „mai ales datorită faptului că problemele erau în special de idee”.

„Accentuau creativitatea pe partea de rezolvare de probleme și modul în care noi știm să aplicăm concepte pe care le învățăm la clasă, într-o metodă puțin diferită de cea obișnuită din cadrul problemelor de fizică”.

Elevul a povestit că fizica este o pasiune pe care a descoperit-o încă din clasa a cincea, când a realizat primul proiect NASA sub îndrumarea profesorului Ion Băraru, pasiune pe care a dezvoltat-o de-a lungul anilor, găsind lucruri din ce în ce mai interesante în domeniu.

„Pe partea de științe se îmbină un pic cu matematica și cu informatica, fizica, dar am și alte pasiuni înotul, ascult muzică, dar niciuna nu se compară cu fizica”, a spus Răzvan, precizând că la finalul clasei a XII-a ar vrea să studieze inginerie, „dar momentan nu am ales țara. Ingineri aerospațială, pe domeniul aerospațial, sau mecanic, în zona aceasta”.

Tot o medalie de argint pentru România, dar la matematică – categoria juniori, la Olimpiada Internațională Plurisciplinară Tuymaad a obținut și Edis Memiș, elev al Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța.

Elev în clasa a IX-a, Edis Memiș, pregătit de prof. Cristina Văcărescu, este premiant național absolut și medaliat cu aur la Olimpiada Națională de matematică. Edis atribuie succesul lui pregătirilor asidue pentru olimpiadele naționale, considerând că nivelul de dificultate al problemelor ar putea să fie comparat cu cele întâlnite la competițiile naționale din țara noastră.

Olimpiada Internațională Tuymaada a avut loc în perioada 14 – 22 iulie, în Yakutsk – Federația Rusă, fiind organizată de Ministerul Educației și Științelor din Republica Saka. Obiectivele principale ale acesteia sunt de a promova dezvoltarea potențialului intelectual al elevilor excepționali, pentru a-i încuraja să studieze științele fundamentale și să adopte cooperarea și comunicarea internațională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia