Medalii pentru elevii români la Olimpiadele Internaționale de Fizică și Matematică

Medalii pentru elevii români la Olimpiadele Internaționale de Fizică și Matematică
Publicat: 17/07/2016, 14:17
Actualizat: 01/11/2016, 16:57

În perioada 11-17 iulie, în Elveția, a avut loc cea de-a 47 a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică, elevii din echipa României obținând aici cinci medalii, dintre care două de aur, se arată într-un comunicat remis duminică MEDIAFAX.

„Medaliile de aur au fost câștigate de Ștefan Eniceicu și Răzvan Radu , iar cele de argint de Robert Răveanu, Andrei Răduc și Tudor Crețu. Cei cinci medaliați sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică din București. La această competiție au participat 450 de elevi din 90 de țări.”, se notează în comunicat.

Elevii români au obținut medalii și la cea de-a 57 a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată la Hong Kong. Aici au fost câștigate cinci medalii de argint, obținute de Teodor Andrei Andronache, Ovidiu Neculai Avădanei, Ciprian Mircea Bonciocat, Alexandru Pascadi și Ioan Laurențiu Ploscaru, și una de bronz, prin Tudor Plopeanu .

Aceștia sunt elevi de la Liceul Internațional de Informatică București și de la Colegiul Național „Tudor Vianu”, delegația fiind însoțită de Radu Gologan, coordonatorul lotului internațional și președinte al Societății de Știinte Matematice din România și de Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Matematică au participat 568 de elevi din 109 țări, pe primul loc clasându-se echipa SUA. Prima ediția a acestei competiții internaționale a avut loc în 1959 , în România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase