Medic ATI de la Spitalul Floreasca, apel disperat: “Cu riscul de a supăra populația și autoritățile, este nevoie de un ‘lockdown’!”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Medic ATI de la Spitalul Floreasca, apel disperat: “Cu riscul de a supăra populația și autoritățile, este nevoie de un ‘lockdown’!”
Medic ATI de la Spitalul Floreasca, apel disperat: “Cu riscul de a supăra populația și autoritățile, este nevoie de un ‘lockdown’!”

Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Stat de Urgență Floreasca, susține că este nevoie, urgent, de un “lockdown”. Reacția medicului vine după ce pe teritoriul țării s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 6.481 de cazuri noi de coronavirus.

Tot mai mulți medici din România trag semnale de alarmă și solicită un “lockdown”, în special în București. Dr. Radu Țincu susține că această măsură este absolut necesară în Capitală.

Cu riscul de a supăra populația și autoritățile, în Capitală este nevoie de un lockdown pentru a diminua răspândirea virusului. Dacă tot susținem că luăm în calcul exemplele internaționale, Franța tocmai ce a anunțat intrarea în starea de urgență, chiar dacă este una mai ‘blândă’ decât în primăvară”, a declarat dr. Țincu, pentru wall-street.ro.

Dr. Radu Țincu: “Nu putem să transformăm toate spitalele în unități suport COVID”

Medicul primar ATI de la Spitalul de Stat de Urgență Floreasca este de părere că restricțiile impuse în Capitală în ultimele zile nu au avut niciun efect, mărturie stând ultimele 24 de ore, când au fost raportate 1.129 cazuri noi de coronavirus.

Nu este deloc așa! Suplimentarea numărului de paturi de la începutul săptămânii trecute deja nu mai este valabilă. În acest moment, Spitalul Sf. Ioan devine spital suport COVID în întregime”, a mai spus medicul.

În continuare, Dr. Radu Țincu precizează că sunt necesare măsuri urgente. “E nevoie de responsabilitate și de măsuri corecte, adoptate la timp. Dacă va fi impus un lockdown regional, acesta va avea de 10 până la 16 zile să își demonstreze efectele. Nu putem să transformăm toate spitalele în unități suport COVID, pentru că ceilalți bolnavi nu vor mai avea unde să meargă”, a mai declarat medicul.

“Sistemul sanitar va ajunge, în curând, la capacitate maximă!”

Dr. Radu Țincu mai avertizează că, în cel mult 12 zile, toate paturile de la secțiile de Terapie Intensivă din România vor fi ocupate.

Capacitatea națională de paturi ATI este de aproximativ 3.000 de paturi, dintre 2.300 sunt conectate la ventilatoare. Dacă vom continua cu ceea ce avem acum, în 10-12 zile vom epuiza toată capacitatea sanitară a României. Sistemul sanitar va ajunge, în curând, la capacitate maximă. Trebuie să ne comportăm ca și cum ar exista deja o stare de urgență instituită și trebuie să evităm orice minimă activitate de socializare. La cât de serioasă este transmiterea comunitară acum, într-o zi s-ar putea să ne întâlnim nu cu una, ci zeci de persoane infectate cu noul coronavirus”, a mai explicat dr. Țincu.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Greșeala pe care o fac șoferii la volan și te lasă fără 435 de lei...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Alimentul care dăunează inimii. Consumul trebuie redus rapid, chiar din acest moment
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Ai probleme cu acneea? Atunci ar trebui să consumi mai des aceste ceaiuri
Inchide