Medicul care a făcut schimb de gardă cu doctorița care a lăsat-o să plece în pijama și papuci pe bătrâna găsită moartă: „Copiii mei au fost în stradă să o caute pe bătrână”

Publicat: 12/03/2015, 17:03

Medicul Eva Ionel de la Spitalul „Tractorul” din Brașov a declarat jurnaliștilor, joi, după ce a ieșit de la comisia de anchetă de la Spitalul Județean de Urgență care analizează cazul bătrânei de 82 de ani găsită moartă de frig pe un câmp după ce a fost lăsată să plece din spital în pijama, că și-a început garda vinerea trecută, la ora 14.00, însă s-a simțit foarte rău și a sunat o colegă de la Sfântu Gheorghe ca să o înlocuiască, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Eu am fost în gardă. Am început garda la ora 14.00 și la un moment dat condiția mea fizică atât de tare s-a deteriorat încât n-am mai putut să merg. Între ora 15.00 și 15.30, în timpul record de jumătate de oră, vineri după-amiaza, am reușit să găsesc un înlocuitor. Singura imagine pe care o aveam atunci era căruciorul cu rotile și familia care trebuie să aibă grijă de mine în căruciorul cu rotile. Pentru că asta urmează. În situația asta am fost atunci. Durerea îți întunecă judecata. Știu că am greșit pentru că acea colegă pe care am reușit să o chem, pentru ca serviciul să nu sufere și să aibă continuitate, nu este pe lista oficială de gărzi. Dar este o persoană extrem de competentă, membră a Colegiului Medicilor, care face gărzi într-un alt spital, în Sfântu Gheorghe, și în care eu am avut multă încredere pentru că mi-a fost și rezident. Nu am găsit în acel moment alt coleg”, a spus medicul Eva Ionel.

Întrebată de ce nu a urmat regulamentul conform căruia ar fi trebuit să înainteze o cerere conducerii spitalului pentru a fi înlocuită, doctorița a recunoscut că a greșit pentru că nu și-a anunțat superiorii.

„Da, asta a fost greșeala mea, pentru care am fost chemată la Poliție, la comisia de disciplină și voi fi pedepsită categoric, conform legii, pentru că nu am respectat regulamentul de ordine internă. Asta este greșeala mea, în legăură cu schimbul de gardă”, a mai spus ea.

Întrebat dacă schimbul de gardă are legătură cu moartea bătrânei, ea a răspuns: „Nu, nu are legătură”.

Medicul a mai spus că regretă ce s-a întâmplat cu bătrâna Ioana Caloian și că fata și ginerele ei au ieșit în stradă să o caute pe femeie.

„Eu am stat imobilizată acasă, dar copiii mei, adică fata mea și cu ginerele meu, împreună cu sute de buni români, au fost pe stradă să o caute pe această femeie”, a adăugat ea.

Eva Ionel lucrează de peste 30 de ani la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Brașov, de care aparține Spitalul „Tractorul”, și nu a fost niciodată sancționată pentru vreo abatere, potrivit managerului SJU Brașov, Adrian Albotă.

În urma anchetei interne declanșate la Spitalul „Tractorul” din Brașov s-a stabilit că medicul Veronica Grigore, care a lăsat-o să plece din spital pe bătrână, nu are niciun fel de contract cu această unitate sau cu alt spital din Brașov, ci lucrează la Sfântu Gheorghe. Ea a fost rugată de medicul de gardă titular, Eva Ionel, să îi țină locul pentru că se simțea rău. Doctorița Veronica Grigore, care a fost rezidenta medicului Eva Ionel de la Spitalul Județean Brașov, lucrează ca reumatolog la SJ Sfântu Gheorghe.

Marți, managerul Spitalului Județean Brașov, Adrian Albotă, spunea că schimbul de gardă de la Spitalul „Tractorul” a fost „complet ilegal” și că superiorii medicului care i-a cerut doctoriței de la Sfântul Gheorghe să-i țină locul nu au fost înștiințați, în acest caz urmând să fie dispuse sancțiuni.

Bătrâna de 82 de ani a fost găsită moartă, duminică seară, pe un câmp din zona cartierului Rulmentul din Brașov, după ce cu o zi în urmă fusese lăsată să plece din Spitalul „Tractorul” în pijamale, cu papuci de casă și având o păturică pe umeri.

Luni, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a trimis o echipă a Corpului de control la Spitalul „Tractorul”, nemulțumit de rezultatul anchetei făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov în cazul bătrânei de 82 de ani care a fost lăsată să plece din unitatea medicală și a fost apoi găsită moartă de frig pe un câmp.

Marți, Ministerul Sănătății a dispus o nouă anchetă la Spitalul „Tractorul” din Brașov, după ce a fost sesizat că o ambulanță veche transporta la această unitate trei pacienți pe aceeași targă.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată