Medicul concediat după ce colegii au reclamat că i-a agresat fizic spune că va contesta decizia

Medicul concediat după ce colegii au reclamat că i-a agresat fizic spune că va contesta decizia
Publicat: 12/10/2012, 18:50
Actualizat: 01/02/2019, 02:09

Medicul de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani care a fost concediat după ce colegii săi au reclamat că i-a agresat fizic a contestat decizia luată de conducerea unității medicale, declarând că este supus „un abuz”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dr. Beatrice Bălan a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că măsura luată împotriva sa de către echipa de conducere a Spitalului Județean Focșani care a decis concedierea în urma mai multor sancțiuni disciplinare, dar și a reclamațiilor venite de la colegi și subalterni care spun că au fost agresați fizic și verbal de către respectivul cadru medical „este o decizie abuzivă”.

„E o decizie abuzivă, eu sunt un om normal, îmi văd de meseria mea, printre escroci, mincinoși, hoți. Din ’74 sunt pe meleaguri vrâncene și tot repar la vrânceni dar ei, colegii mei, sunt foarte nemulțumiți de mine. Am colegi bolnavi psihic, alții sunt escroci nedemascați pentru că e putredă toată societatea. Toți fac la fel ca ăștia din Spitalul Județean Focșani”, a declarat dr. Beatrice Bălan.

Sursa citată a precizat că a apelat deja la justiție pentru a-și face dreptate, după ce a fost concediată de conducerea Spitalului Județean Focșani.

„Am apelat la justiție, care sper că încă este dreaptă, să demonstrez că într-adevăr directorul Spitalului, domnul Moise (n.r. – Nicolae Moise, directorul Spitalului Județean Focșani), nu e capabil decât să promoveze non valorile și să sancționeze oamenii buni. Eu greșesc, dar greșesc în limitele tolerabilului. Eu merg la serviciu în continuare, mă ocup de cei doi câini din spital, de la care a pornit conflictul, ei nu sunt în stare să hrăneasca un animal. Să ajute un animăluț și au pretenții că vor să salveze vieți”, a mai spus Bălan.

Dr. Beatrice Bălan, care lucrează la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani, a fost concediată după ce a primit mai multe sancțiuni disciplinare și după ce colegii acesteia au reclamat că au fost agresați fizic de cadrul medical.

Potrivit directorului Spitalului Județean Focșani, Nicolae Moise, conducerea unității a decis concedierea medicului Beatrice Bălan, care lucra în Secția de Boli Infecțioase, din cauza repetatelor scandaluri în care aceasta a fost implicată. Nicolae Moise a precizat că Beatrice Bălan a primit de-a lungul vremii mai multe sancțiuni, una dintre acestea pentru că ar fi refuzat, în timpul gărzii, să acorde îngrijiri medicale unor bolnavi.

Decizia de a fi concediată a venit însă în urma unor reclamații ale colegilor și subordonaților din secție, care susțin că ar fi fost agresați fizic de către Beatrice Bălan.

„A avut o sancțiune de 10% din salariu pentru abateri disciplinare, apoi a fost scoasă din linia de gardă, pentru că, în timpul gărzii a refuzat să acorde îngrijiri medicale unui număr de patru bolnavi trimiși de UPU. Există și concluziile comisiei de etică, plus acest scandal, în care este acuzată de agresiune și de faptul că le obliga pe infirmiere să hrănească câinii vagabonzi cu mâncarea rămasă de la bolnavi”, a declarat, vineri, directorul Spitalului Județean Focșani, Nicolae Moise.

Medicul Beatrice Bălan a fost chemată în fața comisiei de etică a spitalului, însă nu s-a prezentat. De altfel, directorul unității medicale spune că aceasta nu a semnat decizia de concediere, astfel că a fost întocmit un proces-verbal, concedierea putând fi contestată în instanță, în termen de 30 de zile.

Beatrice Bălan a fost implicată în mai multe scandaluri de-a lungul timpului. Ea a fost concediată și în urmă cu șase ani, tot din motive de indisciplină, însă atunci judecătorii i-au dat câștig de cauză și a fost reîncadrată la Spitalul Județean Focșani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani