Medicul din Bârlad cercetat pentru dispariția unei fete de 16 ani, exclus din PDL

Medicul din Bârlad cercetat pentru dispariția unei fete de 16 ani, exclus din PDL
Medicul chirurg de la Spitalul de Urgență Bârlad, principalul suspect în cazul dispariției, în luna martie, a unei adolescente de 16 ani, cu care acesta avea relații intime, a fost exclus, duminică, din PDL, partid din partea căruia a candidat la Primăria Bârlad, în 2012.
Publicat: 22/09/2013, 18:14
Actualizat: 06/02/2016, 01:26

Medicul chirurg de la Spitalul de Urgență Bârlad, principalul suspect în cazul dispariției, în luna martie, a unei adolescente de 16 ani, cu care acesta avea relații intime, a fost exclus, duminică, din PDL, partid din partea căruia a candidat la Primăria Bârlad, în 2012.

Conducerea Organizației județene Vaslui a PDL a decis excluderea din PDL a medicului Octavian Marcu, „din cauza gravelor prejudicii de imagine aduse partidului”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiții, Octavian Marcu își va pierde funcția de consilier local în cadrul CL Bârlad, dobândită în urma alegerilor din iunie 2012, când medicul a candidat pentru funcția de primar al municipiul din partea PDL.

„Excluderea medicului Octavian Marcu a fost făcută din cauza gravelor prejudicii de imagine aduse partidului ca urmare a încălcării legii de către acesta. Personal, i-am solicitat să se retragă din toate funcțiile publice cât și din cea de consilier local, însă nu a înțeles mesajul astfel încât am procedat în consecință”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX președintele Organizației județene Vaslui a PDL, senatorul Dan Marian.

În cursul săptămânii viitoare, PDL Vaslui va înainta o adresă către Consiliul Local Bârlad prin care va solicita vacantarea postului de consilier local deținut de Octavian Marcu, funcție ce va fi preluată de un alt membru de partid.

Medicul Octavian Marcu este principalul suspect într-un dosar penal deschis de Parchetul Vaslui la începutul lunii iulie în cazul dispariției, în primăvara acestui an, a unei adolescente de 16 ani, cu care chirurgul bârlădean a recunoscut că a întreținut relații intime. Totodată, Marcu mai este urmărit penal de polițiști pentru relații sexuale cu fata dispărută. Ancheta în acest caz se desfășoară sub incidența articolului 198, aliniatul 3 din Codul Penal, conform căruia „actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de același sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei”.

În urma plângerii formulată de părinții adolescentei, și Colegiul Medicilor a declanșat propria anchetă, pe motiv că medicul chirurg ar fi întreținut relații intime în spital.

Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Vaslui, adolescenta de 16 ani a întreținut de mai multe ori relații intime cu medicul Octavian Marcu în cabinetul acestuia din incinta Spitalului de Urgență Bârlad.

În urma anchetei, polițiștii și procurorul de caz au mai stabilit că adolescenta a fost supusă, tot la spitalul din Bârlad, unei intervenții de întrerupere de sarcină, Octavian Marcu apelând la serviciile ginecologului Mihail Andronachi.

„Într-adevăr, relațiile intime dintre medic și adolescenta dispărută s-au consumat în cabinetul lui Octavian Marcu. În urma perchezițiilor care au avut loc la mai multe proprietăți ale medicului, inclusiv la cabinetul medical al acestuia din spital, au fost ridicate mai multe bunuri și urme, care vor fi analizate de către specialiștii criminaliștiȚ, declara procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Mai multe percheziții au avut loc, în 13 iulie 2013, la locuințele medicului chirurg Octavian Marcu, procurorii deschizând dosar penal pentru omor în acest caz.

Cercetările au fost începute de polițiști în luna martie, în urma unei plângeri depuse de părinții adolescentei care au sesizat că fiica lor nu s-a mai întors acasă de la școală, în condițiile în care făcea zilnic naveta la liceul din Bârlad. Ultimul care ar fi văzut-o, susțin anchetatorii, ar fi fost medicul Octavian Marcu, care a condus-o cu mașina personală de pe strada pe care se afla școala unde învăța adolescenta până la ieșirea din municipiul Bârlad.

La începutul lunii iulie, ancheta a fost preluată de Parchetul Tribunalului Vaslui.

La alegerile locale din 2012, medicul Octavian Marcu a candidat pentru funcția de primar al municipiului Bârlad din partea PDL, clasându-se pe locul al patrulea. Medicul s-a înscris din nou în cursa electorală, sub sigla ARD, la alegerile generale, pentru Colegiul nr. 4 Vaslui, obținând 11 la sută din opțiunile electoratului.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun