Medicul Emilian Imbri, despre momentul în care s-a vaccinat: „Am fost ușor trist, vă spun sincer”

Medicul Emilian Imbri, despre momentul în care s-a vaccinat: „Am fost ușor trist, vă spun sincer”
Publicat: 13/02/2021, 23:11
Actualizat: 06/04/2021, 15:04

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, Emilian Imbri, a afirmat că după doza de rapel a vaccinului anti-Covid, s-a simțit „ușor trist”. Acesta a resimțit senzația de îngrijorare din cauza faptului că, diferit de colegii săi, nu a avut parte de nicio reacție mai „zgomotoasă” a organismului.

Explicațiile lui Emilian Imbri

„Nu știu de ce astfel de reacții nu apar și după prima doză. Sincer vă spun, am întrebat, pentru că la vaccinarea pentru gripele noastre obișnuite, așa-zisele gripe sezoniere, cine face o reacție o face imediat după vaccinare. De fapt, pentru gripele respective nu se face un rapel, se face doar un vaccin tetravalent, trivalent și cu asta gata. Reacțiile sunt cam aceleași: dureri musculare, astenie, somnolență, dureri de cap, moleșeală, chiar și febră.

Mi s-a spus că după prima doză de vaccin, se introduce practic acest „manechin”, dacă vreți, această imitație a unei părți din virus în organism și organismul nu reacționează. De exemplu, eu nu am reacționat. Nu că n-am avut niciun simptom, n-am schițat nici măcar acolo, o brumă de anticorp, doi-trei anticorpi, să zic că răspunde organismul.

Am intrat ușor în îngrijorare: Domnule, chiar așa de areactiv pot să fiu? Să fiu eu printre cei 5 la sută la care nu are niciun efect acest vaccin? Am fost ușor trist, vă spun sincer”, a declarat Emilian Imbri pentru Digi24.

Lipsa de reacții adverse de după rapel

„Ei, am făcut rapelul. După rapel, a doua zi am simțit și eu un pic de moleșeală, cu dureri musculare. Bravo, zic, uite, organismul meu bătrân totuși schițează ceva. Și, spre disperarea mea, mi-au trecut aceste simptome a doua zi dimineață.

Mi-am făcut și eu o testare, să văd, o dozare de anticorpi. Nu vă spun, că mi-e și rușine, în sensul că mă situez pe undeva pe la un nivel 9 – 9,5, față de colegii mei, care au ajuns la 60 – 70 nivelul meu de anticorpi!

Sigur că explicația este că sunt organisme care reacționează – cu cât, poate, sunt mai tinere, cu cât sunt mai pregătite, cu cât corpul are o imunitate mai bună, din născare, te naști cu un sistem imunitar mai forțos, mai puternic, și atunci și reacția este mai zgomotoasă.

La noi, printre colegii mei, printre cei care au făcut o reacție, au fost persoane care a trebuit să rămână acasă o zi. Nu durează mai mult de 24 de ore. După 24 de ore le-a trecut. Cu febră 38, cu dureri, chiar s-au speriat, au spus: domnule, uite ce urâtă treabă! Ei, la ei, bineînțeles, nivelul de anticorpi a fost mai mare. Deci, e clar o legătură între modul în care reacționezi și cum se pregătește organismul să te apere pentru viitor”, a mai spus medicul.

Medicul taie din elanul celor care cred că vor scăpa de virus după vaccinare

„Nu vă faceți iluzii că vaccinul vă salvează să vă îmbolnăviți!” Și a adus în acest sens alte exemple din experiența colegilor săi:

Eu am colegi aici care s-au pozitivat după prima doză, la două zile, și au făcut boala. E firesc, vaccinul nu te apără de a te îmbolnăvi, deci, aceeași figură: mască și așa mai departe. Am avut și un coleg care a fost așa de liniștit și a zis: gata, acum sunt fericit, am pus armura pe mine, nu mai vine virusul! S-a pozitivat la două zile de la rapel, dacă vă vine să credeți, și stătea și el mirat cum de a fost posibilă treaba asta. Da, este posibil și nu trebuie să ne mire. Paza bună este și vaccinul, dar paza bună este și să te ferești să te îmbolnăvești”, a punctat Emilian Imbri. El a arătat însă că organismul unei persoane vaccinate este mai bine apărat și face anticorpii necesari pentru a învinge boala. „Nu mai e nevoie să cauți plasmă prin piață, anticorpi de la alții, că ai anticorpii tăi și te aperi mai bine și treci mai ușor prin boală”, a spus Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București”, a conchis medicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația