Medicul Radu Țincu, despre valul 6 al pandemiei de COVID: „Dacă se păstrează varianta Omicron sau subvariantele ei, nu va avea un impact medical atât de important”

Medicul Radu Țincu, despre valul 6 al pandemiei de COVID: Dacă se păstrează varianta Omicron sau subvariantele ei, nu va avea un impact medical atât de important
Medicul Radu Țincu / Sursa foto: Facebook
Publicat: 09/07/2022, 21:46

Medicul Radu Țincu, din cadrul secţiei de Terapie Intensivă – Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, a vorbit astăzi despre efectele pandemiei COVID-19 în România și despre valul 6.

Potrivit medicului, dacă se păstrează varianta Omicron sau subvariantele ei, acest val șase al pandemiei nu va avea un impact medical atât de important, însă categoriile vulnerabile ar trebui să fie, totuși, precaute.

„Putem să avem un val 6, însă acest val 6, dacă se păstrează varianta Omicron sau subvariantele ei, nu va avea un impact medical atât de important. Sigur vom avea o creştere a numărului de cazuri, dar ceea ce este cu adevărat important, este câţi dintre aceşti pacienţi au nevoie de internare sau de Terapie Intensivă.

Nu numărul raportat zilnic este cel care trebuie să ne îngrijoreze, ci mai degrabă gravitatea acestor pacienţi. Până la acest moment, varianta Omicron sau subvariantele ei nu produc forme severe de îmbolnăvire însă rămân în continuare afectate persoanele din grupele vulnerabile, care ar trebui să fie mult mai prudente în ce priveşte prevenţia şi să se vaccineze”, a subliniat dr. Radu Ţincu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase