Medicul Virgil Musta, lăsat „mască” de unii pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2: „I-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus”

Medicul Virgil Musta, lăsat „mască” de unii pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2: „I-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Virgil Musta: Ne pregătim pentru al cincilea val. 25.000 de cazuri pe zi, varianta optimistă
Publicat: 12/08/2020, 10:15
Actualizat: 06/04/2021, 17:18

Medicul Virgil Musta a mărutirist că în această perioadă de pandemie a avut pacienți care, după ce au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat au spus că ei nu cred că au fost cu adevărat bolnavi de Covid-19. 

În tabăra negaționiștilor se numără și cei care au avut pe pielea lor de-a face cu boala Covid-19, spune medicul de la Timișoara, mărturisind că astfel de pacienți l-au lăsat „mască”:

„Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală. Eu sunt convins că pacienții aceia erau foarte influențabili de anumite curente și o anumită parte a mass-media”, a declarat medicul timișorean într-un interviu pentru hotnews.

Virgil Musta: „Eu am speranța că lumea a început să înțeleagă”

Totuși, cei mai mulți oameni înțeleg și cred în existența coronavirusului, spune medicul, exprimându-și speranța că oamenii vor accepta regulile de protecție.

„Eu am speranța că lumea a început să înțeleagă. Am văzut și o statistică că 75% din oameni înțeleg că este pandemie și că e nevoie să respectăm niște reguli. Asta îmi dă speranță că la un moment dat, când lumea va vedea în ce situație suntem, se vor menține regulile, astfel încât să nu ne mai îmbolnăvim”, a declarat medicul Virgil Musta. 

Medicul a prezentat situația spitalului Victor Babeș de la Timișoara, în care ieri era un singur loc liber la secția de terapie intensivă. Deocamdată este ținută sub control situația în spitul în care în fiecare zi se internează între 3 și 10 cazuri noi și se externează cazurile ușoare și asimptomaticii.

„La Timișoara, acum o lună, era destul de bine. Aveam doar 5 pacienți bolnavi de COVID, am redeschis în acel moment spitalul (pentru pacienți cu alte afecțiuni – n.red) și am lăsat doar o mică parte din secție pentru COVID, iar în rest am deschis pentru non-COVID. Într-o săptămână sau două săptămâni de la acel moment, au venit atât de mulți pacienți, încât spitalul s-a umplut. Au intrat între timp în funcțiune Spitalul CFR, Spitalul Militar, care între timp este spital de campanie, Spitalul de Dermatologie, deci mai multe spitale-suport. Iar anumite focare au fost izolate în acea zonă, spre exemplu focarul din Făget a fost izolat la spitalul din Făget, doar formele grave, au fost trimise la noi. Este puțin probabil ca lupta să fie câștigată în spitale. În primul rând ea va fi câștigată în afara spitalelor. La începutul pandemiei am văzut cum sistemele de sănătate din alte țări au fost copleșite, au murit oameni, iar un număr foarte mare de oameni rămâneau în afara spitalelor, pentru că nu mai aveau unde să se interneze, din cauză că unii dintre ei nu au avut grijă să nu se îmbolnăvească”, a declarat medicul de la Victor Babeș. 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?