• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Medii de admitere SUB 5, în zeci de licee din București. Un elev a intrat la „Gheorghe Asachi” cu MEDIA 2,03

Medii de admitere SUB 5, în zeci de licee din București. Un elev a intrat la „Gheorghe Asachi” cu MEDIA 2,03
Unii elevi au intrat cu medii de 5 și chiar de 2 la liceele din Capitală. Raport ISMB

La 32 de licee din Capitală, ultima medie de admitere în învățământul liceal de stat a fost sub 5. De asemenea, la 17 licee din Capitală s-a intrat chiar și cu medii între 2 și 3, cea mai mică fiind pe lista Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” – 2,03, înregistrată la profilul Tehnic.

La 21 de licee au fost admiși elevi cu media între 3 și 4, iar la 16 licee din Capitală ultima medie de admitere a fost între 4 și 5.

Potrivit raportului Inspectoratului Școlar al Municipiului București, cea mai mică medie de admitere de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” a fost de 9,77, și s-a înregistrat la profilul Real, specializarea Matematică-Informatică. Această notă se află în topul ultimelor medii de admitere la liceele din Capitală.

De asemenea, următorul liceu cu medii mari este Colegiul Național „Sfântul Sava”, unde s-a înregistrat 9,76 ca fiind ultima notă de admitere, tot la specializarea Matematică-Informatică.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în prima etapă, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior, va avea loc pe 7 septembrie.

Inchide