Mehedinți: Un observator a fotografiat votul unui alegător

Mehedinți: Un observator a fotografiat votul unui alegător
Mehedinți: Un observator a fotografiat votul unui alegător / Sursă Foto: Inqam Photos – Octav Ganea - Caracter Ilustrativ
Publicat: 06/12/2020, 20:38
Actualizat: 06/04/2021, 15:19

Polițiștii din orașul Strehaia, județul Mehedinți, au demarat cercetări, duminică, după ce un observator ar fi fotografiat buletinul de vot al unui alegător. Acesta este acuzat de violarea confidențialității votului.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu

Polițiștii s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, un observator din cadrul unei secții de votare, de pe raza localității Bîcleș, ar fi făcut fotografii asupra unui buletin de vot pe care își exprimase opțiunea de vot, un alegător, relatează Mediafax.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de violare a confidențialității votului.

Vot cu probleme:Alegători duși la secție de partid, la Vaslui.Președinte de secție cu COVID, la Alba

Într-o localitate din Vaslui reprezentanții unui partid politic au transportat alegători la secția de votare, iar în Buzău, o persoană care a votat într-o secție a încercat să voteze din nou, la altă secție. În Alba, președintele unei secții a fost depistat cu COVID-19.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, au fost mai multe incidente la vot duminică seara.

Astfel, într-o localitate din Vaslui, polițiștii fac cercetări după ce au fost sesizați prin 112 că reprezentanții unui partid politic transportă alegători la secția de votare.

Și polițiștii din Buzău fac cercetări cu privire la un bărbat care, după ce a votat la o secție din municipiul Buzău, a încercat să voteze încă o dată la o altă secție.

De asemenea, polițiștii din Drobeta Turnu-Severin au fost sesizați de vicepreședintele unei secții de votare, cu privire la faptul că, un cetățean ar avea asupra sa mai multe buletine de vot. În urma verificărilor, asupra alegătorului au fost găsite 3 buletine de vot, care au fost înmânate din greșeală de un membru al secției de votare. Drept urmare, unul dintre buletinele de vot a fost anulat de comisie.

Un alt incident a avut loc la o secție de votare din Alba, unde s-a dispus înlocuirea președintelui biroului electoral după ce acesta a primit rezultat pozitiv la testul de COVID—19.

„Pentru protejarea alegătorilor și a celorlalți participanți la procesul electoral, s-a procedat la dezinfectarea secției de votare. Procesul de vot nu a fost afectat”, spune Dajbog.