MESAJ DE PAȘTE: Sărbătoarea și praznicul Învierii nu au nevoie de bani și cheltuieli, ci de suflet bun. Pastorala IPS Casian

MESAJ DE PAȘTE: Sărbătoarea și praznicul Învierii nu au nevoie de bani și cheltuieli, ci de suflet bun. Pastorala IPS Casian
Publicat: 18/04/2014, 15:59
Actualizat: 19/05/2015, 23:25

„Sărbătoarea și praznicul acesta nu au nevoie de bani, nici de cheltuieli, ci de o voință bună și de un suflet bun. Aici nu se vinde nimic trupesc. Aici «se vând și se cumpără» predicarea cuvintelor dumnezeiești, rugăciunile părinților, binecuvântările preoților, înțelegerea, pacea, unirea. Duhovnicești sunt darurile, duhovnicesc este și prețul! Să prăznuim praznicul acesta prea mare și strălucit, în care a înviat Hristos! Să-l prăznuim cu bucurie, dar și în cuvioșie! A înviat Hristos și cu El a înviat întreaga lume! El a înviat sfărâmând legăturile morții! Și noi vom învia!”, le spune credincioșilor IPS Casian.

Tot în Pastorală, Arhiepiscopul Dunării de Jos îi îndeamnă pe credincioși să participe la Sfânta Liturghie din Noaptea de Înviere, pentru a se putea bucura de Paște.

„Așadar, fără participarea la Sfânta Liturghie de Sfintele Paști, nu ne putem bucura deplin împreună. Așa precum ați venit, mulți, și ați ascultat pe Hristos Domnul înviat din morți, prin vocea preotului, «Veniți de luați lumina!», tot astfel să auziți și acum, toți, cu bucurie și să urmați chemarea lui Hristos. Veniți, de Sfintele Paști, la Sfânta Liturghie! Apropiați -vă! Trupul lui Hristos primiți și din Izvorul cel fără de moarte gustați!. Veniți toți! Este o singură masă și pentru bogat și pentru sărac. Ești bogat? Nu poți adăuga mesei nimic. Ești sărac? Sărăcia nu te împiedică să iei parte la masă. Da, pentru că dumnezeiesc este harul (…). Așa sunt darurile Stăpânului. Nu împarte împărtășirea după rang, ci după voință și gând”, se arată în Pastorală.

IPS Casian mai spune că în sfânta zi a Învierii oamenii trebuie să ierte sincer și să se ajute din convingere: „Într-un gând să ne îmbrățișăm, frățește, unii pe alții! Să ne iertăm sincer și noi, astăzi, la luminatul praznic al Învierii Domnului! Pentru că așa cum suntem preocupați în curățirea, zi de zi, a trupului și a îmbrăcăminții exterioare, ori a casei în care viețuim, cu atât mai mult, se cuvine a ne curăța pe dinlăuntru, prin post, rugăciune și, mai ales, prin milostenie, așa cum fac mulți în casele, în parohiile și în localitățile unde viețuiesc bunii noștri creștini. Să ne ajutăm unii pe alții din convingere creștinească, neuitând că o parte dintre semeni, tineri ori vârstnici, în toate comunitățile noastre, se află în suferință, în boală și în sărăcie! Să-i încurajăm și să-i sprijinim, după putere, spre a li se aprinde și lor în inimi, în suflete și în viața de zi cu zi, lumina Învierii! Așa să ne bucurăm în Domnul, unii de alții, de aproape și de departe!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare