EXCLUSIV. Mesajul de amenințare cu bombă de la Park Lake a stat 10 ore pe mailul Poliției, fără să fie citit

Publicat: 29/12/2021, 16:51
Actualizat: 30/12/2021, 15:11

Mesajul de amenințare cu bombă din cauza căruia autoritățile au evacuat de urgență mall-ul Park Lake din București, fusese primit pe mail de către Poliția Română încă de marți noapte, în jurul orei 0.00. Mesajul respectiv a fost citit de un polițist a doua zi, în jur de 10.00, după care a fost redirecționat către Poliția Capitalei. La rândul lor, polițiștii bucureșteni au intervenit după alte trei ore, alături de reprezentanții Serviciului Român de Informații (SRI).

Oficiali din cadrul Poliției Române au declarat, miercuri, pentru Gândul, că mesajul de amenințare cu privire la presupusa bombă care ar fi fost amplasată în mall a fost primit la IGPR pe adresa de mail destinată petițiilor, în jurul orei 0.00. Responsabil care se ocupă cu citirea acestor petiții a intrat în serviciu miercuri, la ora 8.00.

În jurul orei 10.00, acesta a deschis și mesajul de amenințare în care se menționa, conform sursei citate, că la Park Lake a fost pusă o bombă ce urmează să fie detonată în 14 ore.

Polițistul a redicționat mesajul pe mailul Poliției Capitalei. La rândul lor, anchetatorii DGPMB ar fi demarat, mai întâi, verificări pentru identificarea persoanei care a trimis mesajul respectiv, în speranța că măsurile de evacuare a mall-ului ar putea fi evitate.

Persoana care a trimis mesajul este căutată de polițiști

Pentru că nu s-a reușit identificarea acesteia, iar termenul de 14 ore menționat în mesajul respectiv se apropia, în jur de ora 13.oo  s-a procedat la evacuarea clădirii și intervenția pirotehniștilor SIAS.

După mai multe ore de căutare, specialiștii au stabilit că alarma a fost una falsă. Polițiștii au demarat o anchetă pentru a identifica persoana care trimis mesajul de amenințare, mai ales că, potrivit legislației românești, acest gen de farse sunt asimilate infracțiunilor de terorism

În urma unei sesizări primită printr-un e-mail prin care se preciza că la Park Lake ar exista un dispozitiv exploziv improvizat, s-au constituit echipe de intervenție pirotehnică ale SRI care au ajuns în zona respectivă. Alături de echipajele Poliției s-au demarat procedurile în cauză și măsurile specifice de intervenție”, a transmis, miercuri, și Serviciul Român de Informații.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult