Mesajul lui Ciucă pe tema înghețării preţurilor la alimente: Măsurile de austeritate nu au fost cele mai potrivite. Trebuie adaptate la disponibilitatea bugetului

Publicat: 12/05/2022, 19:47
Actualizat: 12/05/2022, 22:24

Șeful Executivului, Nicolae Ciucă, a declarat, în legătură cu o posibilă îngheţare a preţurilor la alimente, în contextul creşterii de preţuri şi a inflaţiei, că are convingerea că măsurile de austeritate nu au fost cele mai potrivite, la criza precedentă. Premierul a mai spus că, în momentul de faţă, Guvernul adaptează setul de măsuri pe disponibilitatea bugetului României.

„Fiecare dintre noi, şi eu la fel ca oricare alţi cetăţeni, m-aş adapta la situaţia concretă şi mă adaptez la situaţia concretă”, a spus premierul, fiind întrebat într-o conferinţă de presă, în judeţul Alba, la ce alimente ar renunţa în contextul acestei crize.

Nicolae Ciuca a mai afirmat că ştie „cum s-au scumpit” alimentele.

„Am fost şi în magazin, am vorbit şi cu oamenii, în momentul de faţă, ce am putut să facem este să asigurăm acele vouchere pentru cetăţenii vulnerabili, peste 3 milioane de cetăţeni vor beneficia de acele vouchere, la fiecare două luni, de aceea vorbeam de solidaritate şi de nevoia ca fiecare dintre noi să dăm dovadă de această înţelegere, de această unitate şi solidaritate şi să putem să le asigurăm celor vulnerabili minimum de ajutor astfel încât să putem depăşi această situaţie”, a precizat Ciucă.

Referitor la o posibilă îngheţare a preţurilor la alimente, Ciucă a spus că este o decizie pe care trebuie să o discute cu specialiştii în domeniu.

„Am convingerea că măsurile de austeritate nu au fost cele mai potrivite, la criza precedentă, în momentul de faţă, trebuie să adaptăm setul de măsuri, pe disponibilitatea bugetului României şi fiecare din aceste soluţii pe care noi putem să le luăm sunt în momentul de faţă pe masa Guvernului, împreună cu celelalte instituţii ale statului, pentru a putea să identificăm cel mai bun parcurs, astfel încât să gestionăm situaţia”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă a mai precizat, fiind întrebat, că, în prvinţa amânării ratelor, Guvernul analizează o astfel de decizie.