Mesajul primit de fostul șef-adjunct al IPJ Bacău, Adrian Tuluc, după ce a fost destituit din funcție

Mesajul primit de fostul șef-adjunct al IPJ Bacău, Adrian Tuluc, după ce a fost destituit din funcție
Publicat: 10/03/2021, 16:29
Actualizat: 06/04/2021, 14:59

Fostul șef-adjunct al IPJ Bacău, Adrian Tuluc, destituit din funcție după scandalul creat în instituție în urma crimelor de la Onești, și-a găsit speranța în vorbele unui preot: „Te iubim, dragă Adrian. Cred că vei trece și acest hop care nu e ușor. Dar ce este ușor în viață.”

Polițistul și-a găsit spreanța în mesajul unui preot

După ce Adrian Tuluc a fost destituit din funcția de șef-adjunct al IPJ Bacău, mai mulți colegi i-au luat apărarea și l-au acuzat pe șeful Poliției Române că nu a dorit să trimită la Onești un elicopter cu trupe de asalt de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), în condițiile în care în niciun județ din România nu există această unitate specială de asalt.

Criticat de ministrul de Interne- Lucian Bode după crimele de la Onești, fostul șef-adjunct al IPJ Bacău Adrian Tuluc spune că și-a regăsit spreanța în vorbele unui preot.

„Când eram copii, mamele noastre ne trimiteau pe jos la Biserică la Goioasa! Prinsesem drag de părintele Viorel, era blajin, răbdător, plin de tâlc și ne aștepta zâmbitor în pragul altarului în fiecare duminică dimineață!

Ne așeza în altar după cum ajungeam și după cumințenia și priceperea noastră de a face rânduiala care se cerea acolo! Ne vorbea frumos și se uita în ochii fiecăruia!

La predică în special în Săptămâna Mare ne vorbea adesea despre Iuda și Pilat, de farisei, de marii preoți Ana și Caiafa, de apostoli, de cei care au aruncat cu pietre, de oameni care au judecat fără drept, de oameni care au trădat, despre tâlharul care s-a întors în ceasul al doisprezecelea dar mai ales despre răbdarea și dragostea unui Om”, scrie fostul șef al IPJ.

Învățăturile la care face recurs fostul șef-adjunct al IPJ Bacău

În textul său, polițistul destituit din funcție rememorează momente din copilărie, în care îl asculta pe preot atunci când îi vorbea despre greutățile vieții.

„Îl ascultam cu atenție fără ca atunci, copil fiind să realizez că în viața de adult mă voi întalni cu toate acestea și voi trece pe lângă mulți Iuda, Pilați și Farisei, o parte dintre ei *mesageri ai răului ce se pot arăta și adresa unei națiuni întregi și pot propaga în mințile oamenilor simpli ura, minciuna și dezbinarea!* …Și mi-am amintit atunci de Părintele Viorel Anăstăsoaie. Probabil și Dumnealui se gândea la mine căci mesajul pe care mi l-a trimis m-a scos din deznădejde!” – mai afirmă Adrian Tuluc, fostul șef al IPJ Bacău.

Mesajul transmis de preot

Părintele Atănăsoaie își începe mesajul cu „Te iubim, dragă Adrian”, subliniind că nu de puține ori, oamenii nu înțeleg ce se întâmplă în jurul lor.

„Te iubim, dragă Adrian. Cred că vei trece și acest hop care nu e ușor. Dar ce este ușor în viață. Te știm din copilărie. Îți știm sufletul tău sincer de a ajuta oamenii și nu de a le face rău. Nu de puține ori, nu înțelegem de ce se întâmplă în jurul nostru lucruri greu de înțeles. Totuși avem pe condamnatul și răstignitul de pe Golgota, unde ai călcat și tu. A fost ultimul om. Părăsit chiar de cei apropiați și-a împlinit misiunea cu toată dragostea”, scrie preotul.

În mesajul său de susținere, părintele Viorel continuă pilda răstignirii de pe Golgota, făcând o paralelă între situația grea a polițistului și învățătura biblică.

„Primul răscumpărat a fost un tâlhar. Astăzi vei fi cu mine în Rai. Și ce contează viața de până acum. A câștigat ceea ce era important. În viață multe vin peste noi. Important este sa trecem peste ele.

Atonul ne este model de bărbăție. Nădejdea în Cel ce a zis:Eu sunt calea, adevărul și viata. Lângă El le putem duce pe toate. Cred că vei pricepe cele întâmplate și vei trece peste ele cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Hozeva. Pustiul Iordanului, Taborul, Galilei, Nazaretul Betleemului, Carunta, Muncelul, Foroja, Trotusul. Și toți cei dragi ai tăi te prețuiesc și te doresc să fii așa cum te știm. Iubitor de Dumnezeu și de oameni, indiferent ce zic unii ori alții.

Te îmbrățișam cu toată dragostea cei mici și mari din fam.” –  scrie părintele Viorel.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
FOTO. Gimnasta Larisa Iordache, imagini senzuale! Cum își expune trupul celebra campioană
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop SPECIAL! Se anunţă câştiguri COLOSALE pentru aceşti nativi
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Discriminare în era Covid. O femeie a fost refuzată la gogoșerie pe motiv că era...
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Schimbare majoră privind alocațiile de stat în 2022. Posibile vești bune pentru milioane de copii
ADRIAN POLEC vrea și el un BLOC cu 8 etaje în Mamaia
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
RĂZBOI LÂNGĂ ROMÂNIA?! Este șoc total la graniță. Rusia ar putea invada un fost teritoriu...
Andreea Esca a vărsat lacrimi amare. Despărțirea a lăsat urme adânci pentru vedetă. „Mai greu...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...