Mesajul primit de fostul șef-adjunct al IPJ Bacău, Adrian Tuluc, după ce a fost destituit din funcție

Mesajul primit de fostul șef-adjunct al IPJ Bacău, Adrian Tuluc, după ce a fost destituit din funcție
Publicat: 10/03/2021, 16:29
Actualizat: 06/04/2021, 14:59

Fostul șef-adjunct al IPJ Bacău, Adrian Tuluc, destituit din funcție după scandalul creat în instituție în urma crimelor de la Onești, și-a găsit speranța în vorbele unui preot: „Te iubim, dragă Adrian. Cred că vei trece și acest hop care nu e ușor. Dar ce este ușor în viață.”

Polițistul și-a găsit spreanța în mesajul unui preot

După ce Adrian Tuluc a fost destituit din funcția de șef-adjunct al IPJ Bacău, mai mulți colegi i-au luat apărarea și l-au acuzat pe șeful Poliției Române că nu a dorit să trimită la Onești un elicopter cu trupe de asalt de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), în condițiile în care în niciun județ din România nu există această unitate specială de asalt.

Criticat de ministrul de Interne- Lucian Bode după crimele de la Onești, fostul șef-adjunct al IPJ Bacău Adrian Tuluc spune că și-a regăsit spreanța în vorbele unui preot.

„Când eram copii, mamele noastre ne trimiteau pe jos la Biserică la Goioasa! Prinsesem drag de părintele Viorel, era blajin, răbdător, plin de tâlc și ne aștepta zâmbitor în pragul altarului în fiecare duminică dimineață!

Ne așeza în altar după cum ajungeam și după cumințenia și priceperea noastră de a face rânduiala care se cerea acolo! Ne vorbea frumos și se uita în ochii fiecăruia!

La predică în special în Săptămâna Mare ne vorbea adesea despre Iuda și Pilat, de farisei, de marii preoți Ana și Caiafa, de apostoli, de cei care au aruncat cu pietre, de oameni care au judecat fără drept, de oameni care au trădat, despre tâlharul care s-a întors în ceasul al doisprezecelea dar mai ales despre răbdarea și dragostea unui Om”, scrie fostul șef al IPJ.

Învățăturile la care face recurs fostul șef-adjunct al IPJ Bacău

În textul său, polițistul destituit din funcție rememorează momente din copilărie, în care îl asculta pe preot atunci când îi vorbea despre greutățile vieții.

„Îl ascultam cu atenție fără ca atunci, copil fiind să realizez că în viața de adult mă voi întalni cu toate acestea și voi trece pe lângă mulți Iuda, Pilați și Farisei, o parte dintre ei *mesageri ai răului ce se pot arăta și adresa unei națiuni întregi și pot propaga în mințile oamenilor simpli ura, minciuna și dezbinarea!* …Și mi-am amintit atunci de Părintele Viorel Anăstăsoaie. Probabil și Dumnealui se gândea la mine căci mesajul pe care mi l-a trimis m-a scos din deznădejde!” – mai afirmă Adrian Tuluc, fostul șef al IPJ Bacău.

Mesajul transmis de preot

Părintele Atănăsoaie își începe mesajul cu „Te iubim, dragă Adrian”, subliniind că nu de puține ori, oamenii nu înțeleg ce se întâmplă în jurul lor.

„Te iubim, dragă Adrian. Cred că vei trece și acest hop care nu e ușor. Dar ce este ușor în viață. Te știm din copilărie. Îți știm sufletul tău sincer de a ajuta oamenii și nu de a le face rău. Nu de puține ori, nu înțelegem de ce se întâmplă în jurul nostru lucruri greu de înțeles. Totuși avem pe condamnatul și răstignitul de pe Golgota, unde ai călcat și tu. A fost ultimul om. Părăsit chiar de cei apropiați și-a împlinit misiunea cu toată dragostea”, scrie preotul.

În mesajul său de susținere, părintele Viorel continuă pilda răstignirii de pe Golgota, făcând o paralelă între situația grea a polițistului și învățătura biblică.

„Primul răscumpărat a fost un tâlhar. Astăzi vei fi cu mine în Rai. Și ce contează viața de până acum. A câștigat ceea ce era important. În viață multe vin peste noi. Important este sa trecem peste ele.

Atonul ne este model de bărbăție. Nădejdea în Cel ce a zis:Eu sunt calea, adevărul și viata. Lângă El le putem duce pe toate. Cred că vei pricepe cele întâmplate și vei trece peste ele cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Hozeva. Pustiul Iordanului, Taborul, Galilei, Nazaretul Betleemului, Carunta, Muncelul, Foroja, Trotusul. Și toți cei dragi ai tăi te prețuiesc și te doresc să fii așa cum te știm. Iubitor de Dumnezeu și de oameni, indiferent ce zic unii ori alții.

Te îmbrățișam cu toată dragostea cei mici și mari din fam.” –  scrie părintele Viorel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping