Mesajul primit de fostul șef-adjunct al IPJ Bacău, Adrian Tuluc, după ce a fost destituit din funcție

Mesajul primit de fostul șef-adjunct al IPJ Bacău, Adrian Tuluc, după ce a fost destituit din funcție
Publicat: 10/03/2021, 16:29
Actualizat: 06/04/2021, 14:59

Fostul șef-adjunct al IPJ Bacău, Adrian Tuluc, destituit din funcție după scandalul creat în instituție în urma crimelor de la Onești, și-a găsit speranța în vorbele unui preot: „Te iubim, dragă Adrian. Cred că vei trece și acest hop care nu e ușor. Dar ce este ușor în viață.”

Polițistul și-a găsit spreanța în mesajul unui preot

După ce Adrian Tuluc a fost destituit din funcția de șef-adjunct al IPJ Bacău, mai mulți colegi i-au luat apărarea și l-au acuzat pe șeful Poliției Române că nu a dorit să trimită la Onești un elicopter cu trupe de asalt de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), în condițiile în care în niciun județ din România nu există această unitate specială de asalt.

Criticat de ministrul de Interne- Lucian Bode după crimele de la Onești, fostul șef-adjunct al IPJ Bacău Adrian Tuluc spune că și-a regăsit spreanța în vorbele unui preot.

„Când eram copii, mamele noastre ne trimiteau pe jos la Biserică la Goioasa! Prinsesem drag de părintele Viorel, era blajin, răbdător, plin de tâlc și ne aștepta zâmbitor în pragul altarului în fiecare duminică dimineață!

Ne așeza în altar după cum ajungeam și după cumințenia și priceperea noastră de a face rânduiala care se cerea acolo! Ne vorbea frumos și se uita în ochii fiecăruia!

La predică în special în Săptămâna Mare ne vorbea adesea despre Iuda și Pilat, de farisei, de marii preoți Ana și Caiafa, de apostoli, de cei care au aruncat cu pietre, de oameni care au judecat fără drept, de oameni care au trădat, despre tâlharul care s-a întors în ceasul al doisprezecelea dar mai ales despre răbdarea și dragostea unui Om”, scrie fostul șef al IPJ.

Învățăturile la care face recurs fostul șef-adjunct al IPJ Bacău

În textul său, polițistul destituit din funcție rememorează momente din copilărie, în care îl asculta pe preot atunci când îi vorbea despre greutățile vieții.

„Îl ascultam cu atenție fără ca atunci, copil fiind să realizez că în viața de adult mă voi întalni cu toate acestea și voi trece pe lângă mulți Iuda, Pilați și Farisei, o parte dintre ei *mesageri ai răului ce se pot arăta și adresa unei națiuni întregi și pot propaga în mințile oamenilor simpli ura, minciuna și dezbinarea!* …Și mi-am amintit atunci de Părintele Viorel Anăstăsoaie. Probabil și Dumnealui se gândea la mine căci mesajul pe care mi l-a trimis m-a scos din deznădejde!” – mai afirmă Adrian Tuluc, fostul șef al IPJ Bacău.

Mesajul transmis de preot

Părintele Atănăsoaie își începe mesajul cu „Te iubim, dragă Adrian”, subliniind că nu de puține ori, oamenii nu înțeleg ce se întâmplă în jurul lor.

„Te iubim, dragă Adrian. Cred că vei trece și acest hop care nu e ușor. Dar ce este ușor în viață. Te știm din copilărie. Îți știm sufletul tău sincer de a ajuta oamenii și nu de a le face rău. Nu de puține ori, nu înțelegem de ce se întâmplă în jurul nostru lucruri greu de înțeles. Totuși avem pe condamnatul și răstignitul de pe Golgota, unde ai călcat și tu. A fost ultimul om. Părăsit chiar de cei apropiați și-a împlinit misiunea cu toată dragostea”, scrie preotul.

În mesajul său de susținere, părintele Viorel continuă pilda răstignirii de pe Golgota, făcând o paralelă între situația grea a polițistului și învățătura biblică.

„Primul răscumpărat a fost un tâlhar. Astăzi vei fi cu mine în Rai. Și ce contează viața de până acum. A câștigat ceea ce era important. În viață multe vin peste noi. Important este sa trecem peste ele.

Atonul ne este model de bărbăție. Nădejdea în Cel ce a zis:Eu sunt calea, adevărul și viata. Lângă El le putem duce pe toate. Cred că vei pricepe cele întâmplate și vei trece peste ele cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Hozeva. Pustiul Iordanului, Taborul, Galilei, Nazaretul Betleemului, Carunta, Muncelul, Foroja, Trotusul. Și toți cei dragi ai tăi te prețuiesc și te doresc să fii așa cum te știm. Iubitor de Dumnezeu și de oameni, indiferent ce zic unii ori alții.

Te îmbrățișam cu toată dragostea cei mici și mari din fam.” –  scrie părintele Viorel.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Șoc în lumea interlopă! Temutul 'Valentino' a fost 'executat'
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Care este cea mai frumoasă stradă din lume. Cine a reușit să intre în top...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Un bărbat din Spania și-a omorât și mâncat mama. Și-a hrănit și câinele cu bucăți...
Șoc în lumea interlopă! Temutul 'Valentino' a fost 'executat'
În timp ce SĂPAU pe un șantier, muncitorii au dat peste ceva ULUITOR. Surpriza a...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Doi șobolani, în rafturile de patiserie de la Mega Image. Image halucinantă din București
Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
Orban e terminat! S-au făcut deja jocurile în PNL. Cine îi va lua locul
Ce nu s-a văzut la întâlnirea dintre Putin și Biden. Cum i-a luat Iohannis fața...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...