• Publicat:
Știri

METEO: ANM anunță temperaturi de până la 27 grade pentru sâmbătă. Data de la care vremea devine instabilă

Vremea va fi caldă sâmbătă în sudul și sud-estul țării, cu temperaturi care vor urca până la 27 de grade Celsius. Duminică, vremea va deveni instabilă, cu averse în cea mai mare parte a țării, potrivit meteorologilor. De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea semnificativ în toată țara.

„Sâmbătă, vremea va fi caldă în sud și în sud-est și în general normală sub aspect termic în restul teritoriului. Pe parcursul zilei, cu o probabilitate mai mare după orele prânzului, vor fi înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în nordul țării și în zonele de deal și de munte. Sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, și în Capitală sâmbătă va fi o vreme caldă, cu cer variabil, dar cu probabilitatea de înnorări pe parcursul nopții, iar temperaturile vor urca chiar și până la 26 de grade Celsius.

„Dumincă, în țară, vremea va deveni în general instabilă și vor fi averse cu descărcări electrice în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile maxime vor fi ușor mai coborâte față de sâmbătă, până la 23 de grade. Și în București, cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată spre seară, iar temperatura maximă va fi de 22-24 de grade Celsius”, precizează meteorologul.

Potrivit specialistului ANM, de luni se răcește în nordul țării, iar de marți răcirea este semnificativă la nivelul întregii țări, cu temperaturi care nu vor fi mai mari de 18 grade.

Inchide