METEO Codul galben de caniculă și disconfort termic pentru aproape toată țara a intrat în vigoare: Meteorologii avertizeză că în unele zone, nopțile vor fi tropicale

Redactor:
Roxana Din
METEO Codul galben de caniculă și disconfort termic pentru aproape toată țara a intrat în vigoare: Meteorologii avertizeză că în unele zone, nopțile vor fi tropicale
Avertizarea cod galben de caniculă și disconfort termic pentru aproape toată țara a intrat în vigoare duminică, meteorologii avertizând că se vor înregistra temperaturi de 38 de grade Celsius la umbră și că, în unele zone, nopțile vor fi tropicale.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade Celsius, mai ridicate până spre 37-38 de grade, duminică (11 august) în sud-vestul țării, iar luni (12 august) și marți (13 august) în vest, nord-vest și local în sud.

Pe arii restrânse, nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Nici în Capitală, situația nu va fi altfel, meteorologii avertizând că bucureștenii vor avea parte de caniculă până marți inclusiv, cu temperaturi maxime de 35 – 36 de grade Celsius.

Astfe, duminică (11 august), temperatura maximă va fi de 34 – 35 de grade Celsius, iar luni (12 august) și marți (13 august), va fi de 35 – 36 de grade Celsius.

Temperatura minimă va fi cuprinsă între 18 și 22 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

Inchide