Florin Zafiu
22.04.2018
Știri

METEO. Fenomenul neobișnuit care va marca vremea în următoarea perioadă

METEO. Fenomenul neobișnuit care va marca vremea în următoarea perioadă
Detalii pe gândul

„În zilele următoare, vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, în mod normal temperaturile maxime la nivelul întregii țări ar trebui să fie cuprinse între 10 și 20 de grade Celsius, iar maximele ce urmează a se înregistra vor fi cuprinse în general între 20 și 29 de grade. Temperaturile minime și ele vor fi destul de ridicate, în medie cu 8 până la 10 grade, vor fi cuprinse între 4 și 6 grade în zonele depresionare și 15 – 16 grade în Dealurile de Vest dar și pe Litoral.”, a declarat pentru MEDIAFAX, Oana Pădurare, meteorolog de serviciu din cadrul ANM.

Ploile și descărcările electrice își vor face apariția în primele două zile ale săptămânii urmând ca până vineri, instabilitatea atmosferică să scadă în intensitate.

„Pe parcursul zilelor de luni și de marți va fi vorba și de instabilitate atmosferică, în special după-amiaza și seara, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată a vântului și posibil, izolat, chiar și căderi de grindină, în special în zona de munte dar și în regiunile intracarpatice și cu totul izolat în restul teritoriului. În zilele de miercuri și de joi, vremea va fi în general frumoasă, cer variabil, înnorări izolate în zona de munte și în extremitatea nordică unde mai sunt posibile averse slabe și descărcări electrice. Până la sfârșitul acestei săptămâni, vremea se menține deosebit de caldă, valori termice foarte ridicate iar probabilitatea pentru manifestări specific instabilității atmosferice se menține mai ridicată în partea de vest, de nord și de centru a teritoriului dar și în zonele montane”, informează ANM.

În zona Capitalei, pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Temperaturile maxime vor ajunge la valori de 28-29 iar minimele nu vor coborî, pe timpul nopții, sub 12-14 grade.

Inchide