METEO. Prognoza pentru următoarele trei zile. Zonele în care vremea va fi instabilă / Temperaturile vor ajunge însă până la 25 de grade

METEO. Prognoza pentru următoarele trei zile. Zonele în care vremea va fi instabilă / Temperaturile vor ajunge însă până la 25 de grade
Publicat: 12/05/2019, 21:49
ÎN BUCUREȘTI

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Luni

Vremea va fi normalã termic. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a nopții vor fi condiții pentru averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Marți

Vremea va fi instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse posibil însoțite de descãrcãri electrice. Temporar vântul va avea unele intensificãri, iar la rafalã se vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã, în ușoarã scãdere fațã de ziua precedentã, va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 10…11 grade.

Miercuri

Vremea se va menține instabilã cu înnorãri temporar accentuate, averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimã va fi de 10…12 grade.

ÎN ȚARĂ

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate și pe arii restrânse averse posibil însoțite de descãrcãri electrice în sudul Crișanei, Banat, Oltenia, iar la începutul intervalului și în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-vestul țãrii și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 3 și 13 grade. Izolat se va semnala ceațã.

Luni

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale la aceastã datã; maximele se vor încadra între 16 și 25 de grade, cu cele mai scãzute valori pe litoral, iar minimele între 4 și 14 grade. Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse și descãrcãri electrice, ziua pe suprafețe mici mai ales în vestul, nordul, centrul țãrii și la munte, iar seara și noaptea pe arii relativ extinse în regiunile vestice și sud-vestice și izolat în restul teritoriului. Punctiform cantitãțile de apã vor fi mai însemnate și poate sã cadã grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari în Munții Banatului și Carpații Meridionali, unde la rafalã se vor atinge viteze de 70…80 km/h, în Oltenia, sudul Banatului și vestul Crișanei, unde mai ales ziua vitezele vor fi în general între 45 și 55 km/h și doar pe arii restrânse și la cote mai reduse în restul teritoriului. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceațã.

Marți

Vremea va fi în general instabilã. Înnorãrile vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse și descãrcãri electrice în cea mai mare parte a țãrii. Aceste fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile vestice, sud-vestice și la munte, unde local se vor depãși cantitãți de apã de 15…20 l/mp, iar în Banat și Oltenia izolat 30 l/mp. Punctiform vor fi condiții de grindinã. Pe crestele montane precipitațiile vor fi mixte. Temporar vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, la altitudini mari, unde rafalele vor fi de 70…80 km/h, precum și în Oltenia, Muntenia, Transilvania și sudul Banatului, unde vitezele vor fi în general între 45 și 55 km/h. Temperaturile maxime, în scãdere în cea mai mare parte a țãrii, dar mai ales în vest și în nord-vest, se vor încadra între 16 grade în sudul litoralului și 24 de grade în Moldova, iar cele minime între 4 și 14 grade.

Miercuri

Vremea se va menține în general instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate și se vor semnala averse și descãrcãri electrice în cea mai mare parte a țãrii. Izolat vor fi condiții de grindinã și cu precãdere în regiunile sud-vestice și la munte de cantitãți de apã însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificãri în jumãtatea de est a teritoriului și la munte, dar de scurtã duratã și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×