METEO. Prognoză specială pentru Capitală și restul țării, în perioada 31 mai-3 iunie. La ce ne putem aștepta

METEO. Prognoză specială pentru Capitală și restul țării, în perioada 31 mai-3 iunie. La ce ne putem aștepta
Vremea devină normală, din punct de vedere termic, pentru această perioadă

Pe parcursul zilei de duminică, valorile termice în București vor fi apropiate de normalul perioadei, astfel încât temperatura maximăse va situa în jurul a 24 de grade, informează ANM.

Cerul va fi variabil, iar vântul se va intensifica treptat după orele prânzului, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 45…50 km/h. Din după-amiaza zilei de luni (01 iunie) instabilitatea atmosferică se va accentua treptat si se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10 – 15 l/mp și izolat 20 – 25 l/mp. Vremea se va răci treptat în Capitală, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade.

Prognoză meteo. Ploile vor avea și caracter torențial

În țară sunt așteptate manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate și intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade, în special după-amiaza și seara, cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantități de peste 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 30 – 40 l/mp.

Duminică (31 mai), la munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70….80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h și trecător se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze de 45 – 55 km/h.

Prognoza meteo. România, vizată de fenomene extreme în luna iunie. Furtuni violente și ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pentru prima lună de vară, valabilă între 1 și 29 iunie.

Iunie va fi marcat de instabilitate atmosferică și temperaturi ridicate, dar până vine căldura, săptămâna viitoare vremea va fi mai rece decât în mod normal, deși din 8 iunie vine vara în toată puterea ei, cu temperaturi obișnuite pentru această perioadă.

Inchide