ANM. Prognoza meteo. România, vizată de fenomene extreme în luna iunie. Furtuni violente și ploi

Redactor:
Gandul
ANM. Prognoza meteo. România, vizată de fenomene extreme în luna iunie. Furtuni violente și ploi
O furtună tropicală, cu vânt puternic și ploi abundente, va lovi Grecia (FOTO: Pixabay)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pentru prima lună de vară, valabilă între 1 și 29 iunie.

Iunie va fi marcat de instabilitate atmosferică și temperaturi ridicate, dar până vine căldura, săptămâna viitoare vremea va fi mai rece decât în mod normal, deși din 8 iunie vine vara în toată puterea ei, cu temperaturi obișnuite pentru această perioadă.

ANM anunță averse, descărcări electrice și condiții de grindină

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), duminică, 31 mai, în regiunile din nordul şi centrul ţării, vremea va fi răcoroasă, cerul va avea înnorări şi va ploua temporar. În restul teritoriului, valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele nomale ale datei şi vor mai fi perioade cu manifestări locale de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină).

Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în nord-est, dar posibil de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade. La Bucureşti, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale ale datei, cu o maximă în jurul a 24 de grade. Temporar vor fi înnorări, dar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă.

Ce schimbări va aduce a doua săptămână din luna iunie

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 8…11 grade. Prognoza meteo până pe 29 iunie: În săptămâna 1 – 8 iunie, ANM anunţă că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării. Excepţie va face sud-estul ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. În a doua săptămână din luna iunie, perioada 8 – 15 iunie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia. În săptămâna 15 – 22 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, iar regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru această săptămână, în toate regiunile.

În ultima săptămână a primei luni de vară, perioada 22 – 29 iunie, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele intracarpatice.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Fostul iubit al Anei Mocanu nu se lasă! Bărbatul a făcut noi declarații despre separarea...
Inchide