METODA extrem de simplă prin care deținuții din Penitenciarul Colibași făceau rost de TELEFOANE MOBILE. Bercea Mondial, prins în timp ce încerca să-și procure unul prin aceeași metodă

METODA extrem de simplă prin care deținuții din Penitenciarul Colibași făceau rost de TELEFOANE MOBILE. Bercea Mondial, prins în timp ce încerca să-și procure unul prin aceeași metodă
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 07/10/2014, 05:18
Un agent șef de la Penitenciarul Colibași a fost trimis în judecată după ce a fost acuzat că a dus unor deținuți 11 telefoane mobile, pentru care a primit în schimb, de la rudele acestora, 1.900 de lei și 500 de euro.
Gheorghe Adrian Georgescu, arestat preventiv într-o altă cauză, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș, care îl acuză de luare de mită și introducerea în Penitenciarul Colibași a unor bunuri și obiecte interzise, pentru a fi folosite de către deținuți.
Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanței, că în perioada 2012 – 2013, la Parchetul Tribunalului Argeș au fost înregistrate șase denunțuri în care se arăta că Georgescu introducea telefoane mobile în Penitenciarul Colibași, pentru a fi folosite de către deținuți, și primea pentru aceste servicii diferite sume de bani, de la rudele persoanelor încarcerate.
„Astfel, în perioada martie – aprilie 2013, inculpatul a primit de la o persoană 7 telefoane mobile și suma de 1.900 lei, pentru a înmâna aceste telefoane unui deținut, 6 dintre acestea fiind introduse în penitenciar de către inculpat, iar în luna august 2013, acesta a mai primit de la o altă persoană 5 telefoane mobile, prevăzute cu încărcătoare, pentru a le introduce în Penitenciarul Colibași, primind în schimb suma de 500 euro”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanței. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Argeș. Ancheta în acest caz a fost sprijinită de Serviciul Român de Informații Argeș și de Serviciul Județean Anticorupție Argeș.

Bercea Mondial, prins în timp ce încerca să-și procure un telefon mobil

Tot la Penitenciarul Colibași este anchetată și o altă suspiciune de corupție, în care ar fi implicat Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În această cauză, Bercea Mondial și fiica acestuia Izaura Anghel sunt cercetați pentru dare de mită, după ce un angajat al Penitenciarului Colibași a reclamat că Sandu Anghel a încercat să îi ofere bani pentru a beneficia de dreptul la muncă și pentru a primi un telefon mobil în penitenciar.

În 18 septembrie, Tribunalul Argeș a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Sandu Anghel și mandat de arest la domiciliu pe numele Izaurei Anghel. „Din probele administrate rezultă că suspectul Anghel Sandu (…), aflat în executarea unei pedepse în Penitenciarul Colibași, în perioada august – septembrie 2014, a abordat un agent de penitenciar și i-a promis, în repetate rânduri, sumele de 1.000 de euro, respectiv 300 de euro, în schimbul intervenției acestuia pe lângă membrii Comisiei de muncă din cadrul Penitenciarului Colibași, în scopul obținerii pentru suspect a dreptului la muncă în penitenciar, respectiv în scopul introducerii unui telefon mobil în penitenciar, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu”, arătau procurorii Parchetului Tribunalului Argeș care anchetează cauza.
Bercea Mondial a fost condamnat la opt ani și nouă luni de închisoare cu executare, pentru că și-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011, iar fiul acestuia, Florin Anghel, a primit o pedeapsă de cinci ani și trei luni de închisoare, pentru tentativă de complicitate la omor. În același dosar, soția lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă și instigare la această infracțiune.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...