• Publicat:
Știri

Micutzu vrea referendum pentru LEGALIZAREA MARIJUANEI: Nu reușim să ne strângem și noi trei milioane

Micutzu vrea referendum pentru LEGALIZAREA MARIJUANEI: Nu reușim să ne strângem și noi trei milioane
Referendum pentru legalizarea marijuanei. Un actor de stand-up comedy propune Coaliția pentru Marijuana. Vezi cum propune Micutzu să pună presiune pe autorități

Au existat multe reacții după acest referendum, printre care și cea a lui Micutzu. Actorul de stand-up comedy propune să se strângă 3 milioane într-o Coaliție pentru Marijuna, pentru a pune presiuni pe autorități să dezincrimineze consumul de marijuana în România.

„Râdem și ne bucurăm că nu a trecut referendumul, dar ne scapă alea 40.000.000 de euro. Acum, vă intreb: cum a strâns Coalitia pentru Familie 3.000.000 de semnaturi și guvernul a fost obligat să organizeze referendumul, nu reușim să ne strângem si noi 3 mili, să decriminalizam iarba și să cheltuim niște bani sa ajungă și la noi medicinala? #420 #powertothepeople,” scrie Micutzu pe pagina sa de socializare.

Postarea cunoscutului actor de stand-up comedy a strâns peste 3.000 de aprecieri și a fost distribuită de peste 300 de utilizatori. 

Statisticile ONU arată că această plantă psihoactivă este cea mai folosită substanță ilicită de pe Terra, estimându-se că în 2012 a fost consumată de 125-227 milioane de persoane. Totuși, ea poate fi utilizată și legal, în scopuri medicale, pentru diferite tipuri de cancer, HIV/SIDA și unele probleme neurologice și ca adjuvant, pentru a stimula apetitul și a calma durerile. Marijuana este eficace împotriva stresului, reducând anxietatea, crescând nivelul de euforie și provocând o ușoară disociere de mediu în rândul utilizatorilor.

Nu în ultimul rând, marijuana nu dă dependență în același sens în care o face heroina.

Uruguay a devenit în 2013 prima țară care a legalizat complet marijuana. În Olanda, cetățenii pot deține și cultiva marijuana, iar coffee shop-urile pot comercializa marijuana. În Spania, deși oficial este interzisă vânzarea marijuanei, ea poate fi consumată în „cluburile de marijuana”, ce sunt acceptate de autorități. De asemenea, conform mărturiilor turiștilor și ale celor ce au reușit să evadeze din Coreea de Nord, marijuana este legală în această țară și pare să fie consumată pe scară largă. Pe lângă aceste țări, marijuana mai este legală în Jamaica, Canada, Austria, Cehia, Danemarca, Croația, Italia și Grecia. În SUA, marijuana a fost legalizată în statele Colorado și Washington, însă rămâne ilegală la nivel federal.

Foto: Micutzu Cosmin Nedelcu/ Facebook

Inchide