Mihai Goțiu: Opoziția susține un candidat unic pentru Avocatul Poporului, Eckstein-Kovacs Peter în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat

Mihai Goțiu: Opoziția susține un candidat unic pentru Avocatul Poporului, Eckstein-Kovacs Peter în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat
Publicat: 29/05/2019, 11:58

Senatorul USR Mihai Goțiu a anunțat, pe pagina lui de Facebook, că opoziția va susține un candidat unic la funcția de Avocat al Poporului.

„M-au întrebat prieteni, să le confirm dacă e adevărat sau nu că USR, PNL și PMP îl susțin pe Eckstein-Kovacs Peter pentru funcția de Avocat al Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat în această lună. Da, e adevărat. (…) Am discutat acest lucru cu colegii din USR și am ajuns la concluzia că este o idee cât se poate de binevenită, urmând să reluăm discuția pe tema asta, după alegeri. Ceea ce s-a și întâmplat, astăzi (ieri- n.r.). Nu am participat la discuțiile liderilor grupurilor din opoziție, de la Camera Deputaților, dar mi s-a confirmat că și cei de la PNL, și cei de la PMP au considerat benefică și viabilă propunerea”, a scris senatorul pe rețeaua de socializare.

Parlamentarul USR a spus că ceea ce îl recomandă pe Eckstein-Kovacs Peter pentru această funcție e „principialitatea lui extraordinară”.

„De fiecare dată, când a avut de ales între o funcție publică și principii, a optat pentru principii. A demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Senatului, când colegii lui n-au vrut să susțină Legea ANI, și a renunțat la postul de consilier la Cotroceni, când fostul președinte a început să promoveze proiectul distructiv de la Roșia Montană. Anul trecut și-a dat demisia din UDMR, în semn de protest pentru sprijinul pe care partidul lui îl dădea celor de la PSD și ALDE în asaltul asupra Justiției”, a mai scris Mihai Goțiu, care consideră că Eckstein-Kovacs Peter este „ceea ce ar trebui să fie orice politician roman.

În iunie anul trecut, fostul senator Eckstein Kovacs Peter a anunțat, la un protest care se desfășura în Piața Unirii din Cluj-Napoca, că demisionează din calitatea de membru al UDMR după 28 de ani, nemulțumit de poziția de atunci a formațiunii față de legile justiției.

„Piața Libertății, așa cum s-a numit mai demult Piața Unirii, este un loc important, și anunț aici demisia mea din calitatea de membru al UDMR. Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziția UDMR față de legile justiției. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea și cârdășia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”, spunea atunci Eckstein.

Anunțul acestuia fusese întâmpinat cu aplauze de protestatarii prezenți.

În replică, președintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că fostul senator Eckstein Kovacs Peter nu a avut în ultimii ani o contribuție activă la apărarea drepturilor comunității maghiare,

Eckstein Kovacs Peter a fost senator din partea UDMR până în anul 2008, iar între anii 2009 – 2011 a fost consilierul fostului președinte Traian Băsescu. Eckstein este unul dintre membii fondatori ai UDMR și a condus platforma liberală din cadrul Uniunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ